fbpx

Mezeluri

Lebăr de casăBy Ancutsa CuisineSăptămâna aceasta, am pregătit împreună cu familia mea toba de casă și, odată cu aceasta, și lebărul. Astfel, am dat deoparte pentru lebăr puțină inimă fiartă pentru tobă și, separat, am fiert special pentru lebăr fleică și ficat. Am pus-o în maț de porc, din cele pentru cârnați, pentru că nu ne plac cele crețe, dar asta ține de gust, fiecare le face cum îi place.
Cârnaţi de casăBy Ancutsa CuisineÎmi plac mult cârnații de casă, cu boia dulce, usturoi și cimbru, sunt simpli, dar cei mai gustoși.
TobăBy Ancutsa CuisineUn preparat tradițional nelipsit la sărbătorile românești. Preferata mea e toba, a cărui preparare implică toată familia. Nu o pregătim prea des, însă pentru că am tot cumpărat și nu ne-a plăcut (prea picantă și eu nu mâncam, ori prea multe zgârciuri, ori altele), ne-am hotărât să o pregătim în casă din nou. Am luat din timp tot ce ne-a trebuit și le-am ținut la congelator (astfel că și costul să nu fie prea mare). Am obținut 1,5 kg de tobă, cu gust incomparabil. A ieșit super și abia ne abținem să n-o mâncăm până la Crăciun! 🙂
Cârnați virșli de iepureBy Florin DanuțCârnați virșli sunt tradiționali, sunt cârnați foarte buni fiind folosiți peste tot in lume. Sunt făcuți din carne de vită,porc,oaie ,capră ,iepure dar se mai pot face din din carne de vânat. Sunt extrem de buni ,suculenți si puțini picanți.
Mezel sănătos de casăBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roPentru că ne dorim să menținem un stil de viață sănătos, de foarte mulți ani am renunțat la mezelurile din comerț și încercăm să recurgem la variante cât mai naturale, pregătite în casă. Una dintre variantele pe care nu le încercasem, dar tot voiam să o pregătim încă de când am achiziționat un slow cooker este mușchiuletul de porc. Este un preparat perfect pentru a fi consumat acasă, cu multe legume proaspete/garnitura preferată, ori în sandwich-uri, la pachet. Dacă veți încerca, cu siguranță veți constata diferența de gust. Să nu mai vorbim de faptul că produsele din comerț conțin o mulțime de aditivi.