Cârnaţi de casă

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Îmi plac mult cârnații de casă, cu boia dulce, usturoi și cimbru, sunt simpli, dar cei mai gustoși.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

 3 kg carne de porc
 3 căpăţâni de usturoi
 300 ml apă caldă
 3 sare (1/kg)
 3 cimbru uscat
 2 boia dulce
 6 metri de mațe

Mod de preparare:

1

Se ţin maţele câteva ore în apă cu oţet şi se clătesc de câteva ori cu apă călduţă.

2

Se dau carnea de porc și usturoiul la mașina de tocat.

3

Carnea tocată se amestecă împreună cu celelalte condimente, usturoiul pisat şi apa caldă, apoi se umplu maţele cu carne cu ajutorul maşinii de tocat la care am montat pâlnia pentru cârnaţi.
Se obțin: 5 cârnați mari.

4

Se prăjesc în uleiul încins, dar trebuie ţinut cont să înţepăm cârnaţii (ca să nu plesnească).

5

Sugestie de servire: sunt foarte gustoși alături de salată de ardei copți.
Poftă Bună!

Ingrediente

 3 kg carne de porc
 3 căpăţâni de usturoi
 300 ml apă caldă
 3 sare (1/kg)
 3 cimbru uscat
 2 boia dulce
 6 metri de mațe

Indicații

1

Se ţin maţele câteva ore în apă cu oţet şi se clătesc de câteva ori cu apă călduţă.

2

Se dau carnea de porc și usturoiul la mașina de tocat.

3

Carnea tocată se amestecă împreună cu celelalte condimente, usturoiul pisat şi apa caldă, apoi se umplu maţele cu carne cu ajutorul maşinii de tocat la care am montat pâlnia pentru cârnaţi.
Se obțin: 5 cârnați mari.

4

Se prăjesc în uleiul încins, dar trebuie ţinut cont să înţepăm cârnaţii (ca să nu plesnească).

5

Sugestie de servire: sunt foarte gustoși alături de salată de ardei copți.
Poftă Bună!

Cârnaţi de casă