Cotlet de porc cu cartofi si muraturi

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Iata o idee grozava si delicioasa de pranz pentru doua persoane. Cotelul e fraged si gustos alaturi de un piure cremos si minunatele muraturi. Yummmy

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 2 cotlete de porc
 rozmarin
 pudra de usturoi
 boia de ardei dulce
 4 castraveti murati
 200 gr cartofi
 10 gr unt
 20 ml lapte
 sare

Mod de preparare:

1

Se pun cartofii curatati si taiati in cubulete la fiert cu putina sare si se lasa la fiert pana cand acestia devin moi (testati cu o furculita).

2

Cotletul de porc se asezoneaza pe ambele parti cu ulei, sare, boia de ardei dulce si pudra de usturoi. (exact in ordinea enumerata). Carnea se gateste intr-o tigaie tip grill incinsa in prealabil la foc iute cu rozmarin sub ea. Cand prinde culoare frumoasa si urme de grill se intoarce pe partea cealalta. Gatiti carnea pana cand aceasta este bina patrunsa.

3

Dupa ce au fiert cartofii, se scurg de apa si se zdrobesc cu un pasator de 2-3 ori uniform, dupa care se adauga laptele, untul si sarea. Se poate amesteca si cu mixerul sau la mana pana prinde o consistenta fina.

4

Se aseaza carnea si piureul frumos pe o farfurie/platou alaturi de muraturi.

Ingrediente

 2 cotlete de porc
 rozmarin
 pudra de usturoi
 boia de ardei dulce
 4 castraveti murati
 200 gr cartofi
 10 gr unt
 20 ml lapte
 sare

Indicații

1

Se pun cartofii curatati si taiati in cubulete la fiert cu putina sare si se lasa la fiert pana cand acestia devin moi (testati cu o furculita).

2

Cotletul de porc se asezoneaza pe ambele parti cu ulei, sare, boia de ardei dulce si pudra de usturoi. (exact in ordinea enumerata). Carnea se gateste intr-o tigaie tip grill incinsa in prealabil la foc iute cu rozmarin sub ea. Cand prinde culoare frumoasa si urme de grill se intoarce pe partea cealalta. Gatiti carnea pana cand aceasta este bina patrunsa.

3

Dupa ce au fiert cartofii, se scurg de apa si se zdrobesc cu un pasator de 2-3 ori uniform, dupa care se adauga laptele, untul si sarea. Se poate amesteca si cu mixerul sau la mana pana prinde o consistenta fina.

4

Se aseaza carnea si piureul frumos pe o farfurie/platou alaturi de muraturi.

Cotlet de porc cu cartofi si muraturi