fbpx

Cârnați virșli de iepure

AutorFlorin Danuț
DificultateÎncepător

Cârnați virșli sunt tradiționali, sunt cârnați foarte buni fiind folosiți peste tot in lume. Sunt făcuți din carne de vită,porc,oaie ,capră ,iepure dar se mai pot face din din carne de vânat. Sunt extrem de buni ,suculenți si puțini picanți.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 1 kg carne iepure
 700 g carne vită/porc
 500 g slănină proaspătă
 1 baton mațe subțiri de oaie (10 m).
 200-300 ml supă de oase
 50 g usturoi
 10 g pipier
 50 g boia de ardei dulce
 5 g boia de ardei iute
 sare(după gust)

Mod de preparare:

1

Se toacă carnea ,slanina, usturoiul cu ajutorul unui robot de măcinat.

2

Într-un vas se așează carnea cu slatina măcinată, se adaugă : usturoiul, boia de ardei dulce si iute se adaugă piper si sare dupa gust si se toarnă supa de oase peste compoziție.

3

Se amestecă toate la un loc circa 10 minute si se lasă 30 de minute să-și tragă carnea mirodenile apoi cu ajutorul unei mașini de facut cârnați început sa ii prelucrăm.

4

Se poate servi cu o mămăligă, pe grătar cu muștar sau cu sosuri.

Ingrediente

 1 kg carne iepure
 700 g carne vită/porc
 500 g slănină proaspătă
 1 baton mațe subțiri de oaie (10 m).
 200-300 ml supă de oase
 50 g usturoi
 10 g pipier
 50 g boia de ardei dulce
 5 g boia de ardei iute
 sare(după gust)

Direcții

1

Se toacă carnea ,slanina, usturoiul cu ajutorul unui robot de măcinat.

2

Într-un vas se așează carnea cu slatina măcinată, se adaugă : usturoiul, boia de ardei dulce si iute se adaugă piper si sare dupa gust si se toarnă supa de oase peste compoziție.

3

Se amestecă toate la un loc circa 10 minute si se lasă 30 de minute să-și tragă carnea mirodenile apoi cu ajutorul unei mașini de facut cârnați început sa ii prelucrăm.

4

Se poate servi cu o mămăligă, pe grătar cu muștar sau cu sosuri.

Cârnați virșli de iepure