Clatite in stil marocan, pe numele lor braghrir, din 5 ingrediente simple: apa, gris, drojdie, miere si vanilie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pus toate ingredientele în blender, le-am mixat un minut, apoi am lăsat aluatul, la temperatura camerei pentru 30 de minute. Am încins bine o tigaie de clătite, apoi am dat focul mic de tot și am turnat compoziție.
Compoziția se toarnă în mijlocul tigăii, fără a răsuci tigaia, cum procedăm la clătitele obișnuite. Aceste clătite se coc pe o singură parte, la foc mic, până ce suprafața exterioară se umple de găurele, iar aluatul se vede, cu ochiul liber, cum se coace.
După coacere, am scos clătitele pe un grătar de prăjituri. După ce se răcoresc, clătitele se pot transfera pe un platou. Ele rezistă bine la temperatura camerei vreo 2 zile și chiar mai mult la frigider. Înainte de servire, le puteți încălzi ușor în tigaie sau la microunde.
In mod traditional, se servesc cu miere sau sirop si nuci, dar sunt foarte bune si cu dulceata, unt de arahide sau crema de ciocolata.
Ingrediente
Indicații
Am pus toate ingredientele în blender, le-am mixat un minut, apoi am lăsat aluatul, la temperatura camerei pentru 30 de minute. Am încins bine o tigaie de clătite, apoi am dat focul mic de tot și am turnat compoziție.
Compoziția se toarnă în mijlocul tigăii, fără a răsuci tigaia, cum procedăm la clătitele obișnuite. Aceste clătite se coc pe o singură parte, la foc mic, până ce suprafața exterioară se umple de găurele, iar aluatul se vede, cu ochiul liber, cum se coace.
După coacere, am scos clătitele pe un grătar de prăjituri. După ce se răcoresc, clătitele se pot transfera pe un platou. Ele rezistă bine la temperatura camerei vreo 2 zile și chiar mai mult la frigider. Înainte de servire, le puteți încălzi ușor în tigaie sau la microunde.
In mod traditional, se servesc cu miere sau sirop si nuci, dar sunt foarte bune si cu dulceata, unt de arahide sau crema de ciocolata.