Ciocolată „Cu ce ai prin cămară”

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Neștiind exact ce să fac dulce, am cotrobăit prin dulapul cu ingrediente pentru inspirație și am observat că am foarte multe pachete de biscuiți, pungi cu fructe uscate și bomboane de ciocolată desfăcute. Atunci m-am gândit, ce-ar fi să fac ceva bun cu ingredientele rămase de la alte prăjituri? Da, le putem mânca și așa, dar vă garantez că ce vă propun mai jos este mult mai bun. Partea frumoasă este că durează doar 15 minute s-o prepari și poți adăuga ce vrei în ea. Baza rămâne aceeași, dar combinațiile de arome sunt infinite. Eu am făcut trei feluri diferite: cu alune de pădure, cu cereale și cu fructe uscate ca să vă arăt cât de versatilă este.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 15 minute

Ingrediente:

Baza de ciocolată:
 450 gr ciocolată Neagră, cu lapte, albă, ruby, gold sau un mix de mai multe tipuri
 300 gr unt
 un praf de sare
Inserții:
 150 gr Biscuiți Exp: oreo, belvita, populari, petit beurre, digestivi sau un mix de biscuiți
 150 gr Element dulce Exp: fructe liofilizate, uscate sau confiate, bomboane sau batoane de ciocolata, bezele, jeleuri sau un mix de elemente dulci
 150 gr Element crocantExp: alune, nuci, cereale, musli, napolitane sau un mix de elemente crocante
--------------- VARIAȚII LA REȚETA DE BAZA ----------------
Ciocolată Alunela:
 450 gr ciocolată cu lapte
 300 gr unt
 un praf de sare
 150 gr biscuiți cu cereale și alune de pădure
 75 gr kinder schoko-bons
 75 gr alune de pădure
 100 gr napolitane Hanutta
 50 gr mini bezele albe
Ciocolată Caramelo-Crunch:
 450 gr ciocolată albă caramelizată sau gold
 300 gr unt
 un praf de sare
 100 gr fulgi de porumb
 100 gr cereale lion
 100 gr nuci pecan caramelizate
 100 gr ciocolată maltesers
 1 tsp scorțișoară
Ciocolată Ruby Kiss :
 450 gr ciocolată ruby
 300 gr unt
 un praf de sare
 150 gr biscuiți oreo cu vanilie
 100 gr raffaello
 50 gr căpșuni și zmeură liofilizata
 50 gr merișoare
 75 gr mini bezele roz
 25 gr fistic

Mod de preparare:

1

Tocăm ciocolata în bucăți mici și punem 100g deoparte.

2

Punem cele 350g rămase într-un bol rezistent la căldura și adăugăm untul tăiat cubulețe peste. Topim ciocolata și untul în cuptorul cu microunde, în intervale de 30 - 40 s amestecând bine după fiecare interval sau pe baie de abur.

3

Peste ciocolata topită turnăm ciocolata rămasă și praful de sare (nu adăugăm sarea ca s-o facem sărată ci să scoatem în evidență aroma de cacao) și o amestecăm foarte bine până când se topește.

4

Tăiem bucăți biscuiții, elementul dulce și elementul crunchy.

5

Punem deoparte câte o mână din fiecare, ca să presărăm la final.

6

Adăugăm toate ingredientele peste ciocolata topită și amestecăm bine.

7

Turnăm compoziția într-o formă de silicon 20x20cm sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Partea frumoasă a acestei rețete este că putem să folosim orice tavă avem. Pătrată, dreptunghiulară sau rotundă, ținând cont că mărimea ei va influența grosimea ciocolatei.

8

Punem ciocolata la frigider pentru 1 - 2 ore și după o lăsăm 20 min la temperatura camerei înainte s-o tăiem bucăți.

9

Ciocolata se păstrează până la două săptămâni la temperatura camerei, dacă nu este foarte cald în cameră.

Ingrediente

Baza de ciocolată:
 450 gr ciocolată Neagră, cu lapte, albă, ruby, gold sau un mix de mai multe tipuri
 300 gr unt
 un praf de sare
Inserții:
 150 gr Biscuiți Exp: oreo, belvita, populari, petit beurre, digestivi sau un mix de biscuiți
 150 gr Element dulce Exp: fructe liofilizate, uscate sau confiate, bomboane sau batoane de ciocolata, bezele, jeleuri sau un mix de elemente dulci
 150 gr Element crocantExp: alune, nuci, cereale, musli, napolitane sau un mix de elemente crocante
--------------- VARIAȚII LA REȚETA DE BAZA ----------------
Ciocolată Alunela:
 450 gr ciocolată cu lapte
 300 gr unt
 un praf de sare
 150 gr biscuiți cu cereale și alune de pădure
 75 gr kinder schoko-bons
 75 gr alune de pădure
 100 gr napolitane Hanutta
 50 gr mini bezele albe
Ciocolată Caramelo-Crunch:
 450 gr ciocolată albă caramelizată sau gold
 300 gr unt
 un praf de sare
 100 gr fulgi de porumb
 100 gr cereale lion
 100 gr nuci pecan caramelizate
 100 gr ciocolată maltesers
 1 tsp scorțișoară
Ciocolată Ruby Kiss :
 450 gr ciocolată ruby
 300 gr unt
 un praf de sare
 150 gr biscuiți oreo cu vanilie
 100 gr raffaello
 50 gr căpșuni și zmeură liofilizata
 50 gr merișoare
 75 gr mini bezele roz
 25 gr fistic

Indicații

1

Tocăm ciocolata în bucăți mici și punem 100g deoparte.

2

Punem cele 350g rămase într-un bol rezistent la căldura și adăugăm untul tăiat cubulețe peste. Topim ciocolata și untul în cuptorul cu microunde, în intervale de 30 - 40 s amestecând bine după fiecare interval sau pe baie de abur.

3

Peste ciocolata topită turnăm ciocolata rămasă și praful de sare (nu adăugăm sarea ca s-o facem sărată ci să scoatem în evidență aroma de cacao) și o amestecăm foarte bine până când se topește.

4

Tăiem bucăți biscuiții, elementul dulce și elementul crunchy.

5

Punem deoparte câte o mână din fiecare, ca să presărăm la final.

6

Adăugăm toate ingredientele peste ciocolata topită și amestecăm bine.

7

Turnăm compoziția într-o formă de silicon 20x20cm sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Partea frumoasă a acestei rețete este că putem să folosim orice tavă avem. Pătrată, dreptunghiulară sau rotundă, ținând cont că mărimea ei va influența grosimea ciocolatei.

8

Punem ciocolata la frigider pentru 1 - 2 ore și după o lăsăm 20 min la temperatura camerei înainte s-o tăiem bucăți.

9

Ciocolata se păstrează până la două săptămâni la temperatura camerei, dacă nu este foarte cald în cameră.

Ciocolată „Cu ce ai prin cămară”