Caramel Slice – Felie de caramel

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Dacă sunteți iubitori de caramel, veți adora această rețetă. Eu zic că are doar puncte forte, are un grad de dificultate ușor, necesită ingrediente simple, se prepară relativ repede (exceptând timpul final în care trebuie să se răcească pentru a fi tăiată ;-P ), iar de gust nu vă mai spun. Înlocuiește cu succes orice baton de caramel din comerț! Cine e primul care o prepară?

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Blat:
 150 gr făină, cernută
 40 gr nucă de cocos
 125 gr unt, topit
 90 gr zahăr brun
Umplutura de caramel:
 125 gr unt, tocat
 2 x 395g conserve lapte condensat îndulcit
 115 gr sirop auriu de zahăr (Golden syrup)
Topping de ciocolată:
 200 gr ciocolata neagră, tocată
 1 lingură ulei vegetal
 50 gr ciocolată Gold, opțional

Mod de preparare:

1

Preîncălzim cuptorul la 180°C.

2

Punem făina, nuca de cocos, untul și zahărul într-un bol și amestecăm bine pentru a se combina. Cu dosul unei linguri, presăm amestecul într-o tavă de 20 cm x 30 cm tapetată cu hârtie de copt și o coacem timp de 15-20 minute sau până devine aurie.

3

În timp ce baza se gătește, facem umplutura de caramel. Punem untul, laptele condensat și siropul auriu, într-o cratiță medie la foc mediu. Amestecăm până când untul se topește și gătim compoziția, amestecând des, timp de 5-7 minute sau până când amestecul s-a îngroșat ușor (vezi sfatul).

4

Se toarnă caramelul peste baza gătită, se întinde uniform cu un cuțit și se introduce in cuptor timp de 15-20 de minute sau până devine auriu. Se răceste puțin si se dă la frigider până se răcește complet.

5

Pentru a face toppingul de ciocolată neagră, punem ciocolata și uleiul într-un castron rezistent la căldură peste o cratiță cu apă clocotită și amestecăm până se topesc și se omogenizează. Se toarnă ciocolata peste amestecul de caramel și se întinde uniform.

6

Topim ciocolata Gold in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur și o turnăm peste ciocolata neagră. Cu ajutorul unei scobitori marmorăm cele două ciocolate.

7

Dăm prăjitura la frigider pentru 30 de minute sau până când este fermă. Folosind un cuțit cald, tăiem prăjitura în felii, pătrate sau triunghiuri pentru a servi

8

Sfat: Când amestecați caramelul, răzuiți părțile laterale și fundul tigăii, astfel încât amestecul să nu se lipească.

Ingrediente

Blat:
 150 gr făină, cernută
 40 gr nucă de cocos
 125 gr unt, topit
 90 gr zahăr brun
Umplutura de caramel:
 125 gr unt, tocat
 2 x 395g conserve lapte condensat îndulcit
 115 gr sirop auriu de zahăr (Golden syrup)
Topping de ciocolată:
 200 gr ciocolata neagră, tocată
 1 lingură ulei vegetal
 50 gr ciocolată Gold, opțional

Indicații

1

Preîncălzim cuptorul la 180°C.

2

Punem făina, nuca de cocos, untul și zahărul într-un bol și amestecăm bine pentru a se combina. Cu dosul unei linguri, presăm amestecul într-o tavă de 20 cm x 30 cm tapetată cu hârtie de copt și o coacem timp de 15-20 minute sau până devine aurie.

3

În timp ce baza se gătește, facem umplutura de caramel. Punem untul, laptele condensat și siropul auriu, într-o cratiță medie la foc mediu. Amestecăm până când untul se topește și gătim compoziția, amestecând des, timp de 5-7 minute sau până când amestecul s-a îngroșat ușor (vezi sfatul).

4

Se toarnă caramelul peste baza gătită, se întinde uniform cu un cuțit și se introduce in cuptor timp de 15-20 de minute sau până devine auriu. Se răceste puțin si se dă la frigider până se răcește complet.

5

Pentru a face toppingul de ciocolată neagră, punem ciocolata și uleiul într-un castron rezistent la căldură peste o cratiță cu apă clocotită și amestecăm până se topesc și se omogenizează. Se toarnă ciocolata peste amestecul de caramel și se întinde uniform.

6

Topim ciocolata Gold in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur și o turnăm peste ciocolata neagră. Cu ajutorul unei scobitori marmorăm cele două ciocolate.

7

Dăm prăjitura la frigider pentru 30 de minute sau până când este fermă. Folosind un cuțit cald, tăiem prăjitura în felii, pătrate sau triunghiuri pentru a servi

8

Sfat: Când amestecați caramelul, răzuiți părțile laterale și fundul tigăii, astfel încât amestecul să nu se lipească.

Caramel Slice – Felie de caramel