Dacă ești fan Nutella cu siguranță ești și fan Ferrero Rocher. Nutella + Ferrero Rocher + Brownie = A match made în heaven (Chocolate heaven 😇🍫). O negresă umplută cu praline Ferrero Rocher, acoperită cu o cremă fină de Nutella în care am scufundat câteva bomboane Ferrero și alune prăjite ce transformă clasicul brownie într-unul extrem de ciocolătos și crocant. Un desert divin care merită încercat! Nu veți regreta! 😉
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topim untul și ciocolata fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.
Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.
Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.
Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm. Adăugăm 50g de alune de pădure și amestecăm bine.
Punem aluatul de negresă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (20*20), îl nivelăm, adăugăm și apăsăm în aluat 16 bucăți de Ferrero Rocher. Coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.
O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei și o băgăm la frigider până preparăm crema.
Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.
Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.
Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.
Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema la viteză mică și după iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.
Turnăm crema peste negresa rece și o nivelăm cu o spatulă.
Presărăm bucăți întregi și tăiate de Ferrero Rocher, alune de pădure și decorațiunile de zahăr.
Ingrediente
Indicații
Topim untul și ciocolata fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.
Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.
Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.
Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm. Adăugăm 50g de alune de pădure și amestecăm bine.
Punem aluatul de negresă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (20*20), îl nivelăm, adăugăm și apăsăm în aluat 16 bucăți de Ferrero Rocher. Coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.
O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei și o băgăm la frigider până preparăm crema.
Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.
Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.
Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.
Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema la viteză mică și după iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.
Turnăm crema peste negresa rece și o nivelăm cu o spatulă.
Presărăm bucăți întregi și tăiate de Ferrero Rocher, alune de pădure și decorațiunile de zahăr.