Negresă Ferrero Rocher

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Dacă ești fan Nutella cu siguranță ești și fan Ferrero Rocher. Nutella + Ferrero Rocher + Brownie = A match made în heaven (Chocolate heaven 😇🍫). O negresă umplută cu praline Ferrero Rocher, acoperită cu o cremă fină de Nutella în care am scufundat câteva bomboane Ferrero și alune prăjite ce transformă clasicul brownie într-unul extrem de ciocolătos și crocant. Un desert divin care merită încercat! Nu veți regreta! 😉

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Negresă:
 130 gr unt
 50 gr ciocolată cu 60% cacao
 80 gr ciocolată cu lapte
 200 gr zahăr alb
 50 gr zahăr brun
 3 ouă
 90 gr făină
 40 gr cacao
 ½ linguriță sare
 ½ linguriță praf de copt
 1 linguriță vanilie
Crema de Nutella:
 200 gr Nutella
 125 gr cremă de brânză
 125 gr unt, moale la temperatura camerei
 150 gr zahăr pudră
 75 gr lapte praf
 25 gr cacao
 1 tsp extract de vanilie
Extra:
 26 bucăți ferrero rocher
 100 gr alune de pădure
 5 - 10g decorațiuni de zahăr aurii în formă de steluță(opțional)

Mod de preparare:

Negresă:
1

Topim untul și ciocolata fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.

2

Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.

3

Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.

4

Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm. Adăugăm 50g de alune de pădure și amestecăm bine.

5

Punem aluatul de negresă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (20*20), îl nivelăm, adăugăm și apăsăm în aluat 16 bucăți de Ferrero Rocher. Coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.

6

O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei și o băgăm la frigider până preparăm crema.

Crema:
7

Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.

8

Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.

9

Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.

10

Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema la viteză mică și după iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.

11

Turnăm crema peste negresa rece și o nivelăm cu o spatulă.

12

Presărăm bucăți întregi și tăiate de Ferrero Rocher, alune de pădure și decorațiunile de zahăr.

Ingrediente

Negresă:
 130 gr unt
 50 gr ciocolată cu 60% cacao
 80 gr ciocolată cu lapte
 200 gr zahăr alb
 50 gr zahăr brun
 3 ouă
 90 gr făină
 40 gr cacao
 ½ linguriță sare
 ½ linguriță praf de copt
 1 linguriță vanilie
Crema de Nutella:
 200 gr Nutella
 125 gr cremă de brânză
 125 gr unt, moale la temperatura camerei
 150 gr zahăr pudră
 75 gr lapte praf
 25 gr cacao
 1 tsp extract de vanilie
Extra:
 26 bucăți ferrero rocher
 100 gr alune de pădure
 5 - 10g decorațiuni de zahăr aurii în formă de steluță(opțional)

Indicații

Negresă:
1

Topim untul și ciocolata fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.

2

Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.

3

Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.

4

Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm. Adăugăm 50g de alune de pădure și amestecăm bine.

5

Punem aluatul de negresă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (20*20), îl nivelăm, adăugăm și apăsăm în aluat 16 bucăți de Ferrero Rocher. Coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.

6

O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei și o băgăm la frigider până preparăm crema.

Crema:
7

Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.

8

Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.

9

Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.

10

Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema la viteză mică și după iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.

11

Turnăm crema peste negresa rece și o nivelăm cu o spatulă.

12

Presărăm bucăți întregi și tăiate de Ferrero Rocher, alune de pădure și decorațiunile de zahăr.

Negresă Ferrero Rocher