fbpx

Prăjitură Nanaimo

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Nu tot timpul am timp și chef să stau în bucătărie câteva ore să fac o prăjitură. În acele zile, apelez la prăjiturile fără coacere, iar prăjitura Nanaimo se încadrează perfect în această categorie. Are un blat ciocolătos și gumicios, o cremă fină de unt și o glazură delicioasă de ciocolată. Ai nevoie de doar 30 de minute s-o prepari și frigiderul face restul. 😉

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire3 oreTimp Total3 ore 30 mins

Ingrediente:

Bază:
 115 g unt
 60 g zahăr
 50 g cacao
 1 ou
 200 g biscuiți digestivi
 60 g nucă, măcinată
 80 g nucă de cocos
 ¼ linguriță sare
Cremă:
 170 g unt
 50 g frișcă
 21 g amidon de porumb sau budincă de vanilie
 390 g zahăr pudră
 2 linguriță(e) de vanilie
 ¼ linguriță(e) sare
 colorant alimentar gel, galben, opțional
Glazură:
 120 g ciocolată cu lapte
 1 linguri(ă) ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Baza:
1

Într-o oală cu fund dublu sau pe baie de aburi (bain marie) topim untul, zahărul și cacaoa. Amestecăm bine până se omogenizează.

2

Luam oala de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească 2-3 minute. Batem oul cu o furculiță și-l adăugăm în compoziția caldă. Amestecăm bine cu un tel să nu se coaguleze oul prea repede. Nu vrem să rezulte o omletă dulce. Nu sună rău, dar vrem ca oul să închege compoziția, nu să o separe.

3

Adaugăm biscuiții digestivi sfărâmați, nuca măcinată sau tocată mărunt, nuca de cocos și sarea. Amestecăm.

4

Punem compoziția rezultată într-o tava 20x20 tapetată cu hârtie de copt și o presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon. Vrem să rezulte o baza compactă și uniformă. Punem baza la rece, pentru cel puțin 30 de minute.

Crema:
5

Într-un bol amestecăm untul, frișca, amidonul de porumb sau budinca, vanilia și sarea cu mixerul pe viteza mare până obținem o compoziție bine aerata și pufoasă.

6

Dacă vreți o culoare mai frumoasă la cremă puteți pune doi stropi de colorant alimentar galben.

7

Turnăm crema peste bază, o nivelăm și o punem la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Glazura:
8

Topim ciocolata pe baie de aburi și o amestecăm cu o lingură de ulei.

9

Turnăm glazura peste prăjitură și o dăm la rece pentru încă 30 de minute.

10

Păstrați prăjitura la rece pentru 3-4 zile sau o puteți congela într-o caserola până la 3 luni.

Ingrediente

Bază:
 115 g unt
 60 g zahăr
 50 g cacao
 1 ou
 200 g biscuiți digestivi
 60 g nucă, măcinată
 80 g nucă de cocos
 ¼ linguriță sare
Cremă:
 170 g unt
 50 g frișcă
 21 g amidon de porumb sau budincă de vanilie
 390 g zahăr pudră
 2 linguriță(e) de vanilie
 ¼ linguriță(e) sare
 colorant alimentar gel, galben, opțional
Glazură:
 120 g ciocolată cu lapte
 1 linguri(ă) ulei de floarea soarelui

Direcții

Baza:
1

Într-o oală cu fund dublu sau pe baie de aburi (bain marie) topim untul, zahărul și cacaoa. Amestecăm bine până se omogenizează.

2

Luam oala de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească 2-3 minute. Batem oul cu o furculiță și-l adăugăm în compoziția caldă. Amestecăm bine cu un tel să nu se coaguleze oul prea repede. Nu vrem să rezulte o omletă dulce. Nu sună rău, dar vrem ca oul să închege compoziția, nu să o separe.

3

Adaugăm biscuiții digestivi sfărâmați, nuca măcinată sau tocată mărunt, nuca de cocos și sarea. Amestecăm.

4

Punem compoziția rezultată într-o tava 20x20 tapetată cu hârtie de copt și o presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon. Vrem să rezulte o baza compactă și uniformă. Punem baza la rece, pentru cel puțin 30 de minute.

Crema:
5

Într-un bol amestecăm untul, frișca, amidonul de porumb sau budinca, vanilia și sarea cu mixerul pe viteza mare până obținem o compoziție bine aerata și pufoasă.

6

Dacă vreți o culoare mai frumoasă la cremă puteți pune doi stropi de colorant alimentar galben.

7

Turnăm crema peste bază, o nivelăm și o punem la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Glazura:
8

Topim ciocolata pe baie de aburi și o amestecăm cu o lingură de ulei.

9

Turnăm glazura peste prăjitură și o dăm la rece pentru încă 30 de minute.

10

Păstrați prăjitura la rece pentru 3-4 zile sau o puteți congela într-o caserola până la 3 luni.

Prăjitură Nanaimo