Sandwich-uri de înghețată cu aromă de cheesecake și zmeură

AutorDulce by Ana
DificultateIntermediar

Desertul meu favorit sub formă de înghețată. Perfecte pentru vară și foarte distractive de făcut, aceste delicioase sandviș-uri de înghețată au o aromă delicată de cremă de brânză, un centru fresh, dulce-acrișor de zmeură și fursecuri moi de ciocolată neagră. Pentru a-mi face viață mai ușoară am folosit fursecuri din comerț, dar puteți folosi ce fursecuri sau biscuiți vreți voi. Dacă nu vreți să faceți sandvișuri puteți mânca înghețată direct din tavă cu lingurița sau lingura 😄. Nu există reguli când vine vorba de înghețată 🍨😉

ShareSalvează
Mini deserturi
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 30 minute

Ingrediente:

 400 gr smântână pentru frișcă, rece
 397 gr lapte condensat (1 conservă), rece (refrigerată cu cel puțin 3 ore înainte sau de preferat peste noapte)
 200 gr cremă de brânză
 200 gr piure de zmeură, îndulcit
 12 fursecuri cu ciocolată
 20 gr zmeură liofilizata (opțional)

Mod de preparare:

1

Folosind un tel sau un mixer electric, batem smântâna pe viteză medie-mare până când se formează vârfuri moi.

2

Reducem puțin viteza mixerului și turnăm laptele condensat rece și crema de brânză.

3

Mărim din nou viteza și batem totul până când amestecul este gros și ține vârfurile tari.

4

Transferăm înghețată într-o tavă de 20 x 20 cm (dacă vreți sandwichuri mai puțin înalte folosiți o tavă mai mare), tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm cu o spatulă. Turnăm 1/3 din piureul de zmeură deasupra și marmorăm înghețată cu un cuțit sau o socbitoare.

5

Acoperim tava cu o folie de plastic și o congelăm cel puțin 5 ore sau peste noapte înainte de a face sandwișurile.

6

Scoatem înghețata din congelator și o lăsăm 5 minute să se dezghețe puțin. O soatem din tavă folosindu-ne de hârtia de copt și cu un decupator rotund de diametrul fursecului de ciocolată tăiem 6 discuri de înghețată.

7

Cu ajutorul unui decupator mai mic tăiem un cerc în mijlocul discului de înghețată.

8

Așezăm discul de înghețată pe câte un fursec și le umplem cu piureul de zmeură rămas.

9

Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.

10

Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.

Ingrediente

 400 gr smântână pentru frișcă, rece
 397 gr lapte condensat (1 conservă), rece (refrigerată cu cel puțin 3 ore înainte sau de preferat peste noapte)
 200 gr cremă de brânză
 200 gr piure de zmeură, îndulcit
 12 fursecuri cu ciocolată
 20 gr zmeură liofilizata (opțional)

Indicații

1

Folosind un tel sau un mixer electric, batem smântâna pe viteză medie-mare până când se formează vârfuri moi.

2

Reducem puțin viteza mixerului și turnăm laptele condensat rece și crema de brânză.

3

Mărim din nou viteza și batem totul până când amestecul este gros și ține vârfurile tari.

4

Transferăm înghețată într-o tavă de 20 x 20 cm (dacă vreți sandwichuri mai puțin înalte folosiți o tavă mai mare), tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm cu o spatulă. Turnăm 1/3 din piureul de zmeură deasupra și marmorăm înghețată cu un cuțit sau o socbitoare.

5

Acoperim tava cu o folie de plastic și o congelăm cel puțin 5 ore sau peste noapte înainte de a face sandwișurile.

6

Scoatem înghețata din congelator și o lăsăm 5 minute să se dezghețe puțin. O soatem din tavă folosindu-ne de hârtia de copt și cu un decupator rotund de diametrul fursecului de ciocolată tăiem 6 discuri de înghețată.

7

Cu ajutorul unui decupator mai mic tăiem un cerc în mijlocul discului de înghețată.

8

Așezăm discul de înghețată pe câte un fursec și le umplem cu piureul de zmeură rămas.

9

Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.

10

Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.

Sandwich-uri de înghețată cu aromă de cheesecake și zmeură