Dacă nu îți spune cineva, nu îți dai seama că mănânci o prăjitură raw vegană. Fină, aromată și foarte sățioasă, această prăjitură este perfectă ca final la o cină vegetariană sau ca un mic răsfăț sănătos.
Sunteți fani prăjituri vegane sau le preferați pe cele clasice?
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începem cu o zi înainte prin pregătirea celor 220 g de caju. Înmuiem nucile caju în apă timp de minimum 6 ore și pănâ la 24 de ore, după care le clătim cu apă rece și le scurgem de apă sau, dacă nu avem prea mult timp la îndemână le putem înmuia rapid în apă fiartă timp de 1 oră. Împărțim caju-ul înmuiat în două părți egale, o parte pentru crema de zmeură 1 și o parte pentru crema de zmeură 2
Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie și pulsăm până obținem un amestec omogen. Punem amestecul între două bucăți de hârtie de copt și folosind un sucitor întindem aluatul până când are aproximativ 1cm grosime. Cu o formă rotundă pentru fursecuri, tăiem fursecuri până când nu mai avem aluat. Punem fursecurile la congelator pentru 5-10 minute până se întăresc.
Pentru primul strat de zmeură, adăugăm nucile caju înmuiate și toate celelalte ingrediente într-un blender de mare viteză. Amestecăm totul la viteză mare până obținem o cremă netedă și cremoasă.
Cu ajutorul unei linguri punem crema într-o formă de silicon cu 12 cavități sau două cu 6. Umplem cavitățile pe jumătate și introducem prăjitura în congelator până preparăm crema 2.
Procedăm la fel și cu ingredientele pentru crema 2.
Turnăm crema în formă de silicon și o nivelăm cu o spatulă.
Punem prăjitura la congelator și o lăsăm pentru cel puțin 2 ore.
Scoatem fursecurile din congelator și punem crema peste. Lăsăm prăjiturile să se decongeleze la temperatura camerei cel puțin 30-40 min și le ornăm cu frișcă bătută, zmeură și mentă.
Prăjiturile pot fi ținute în congelator, în formă, timp de cel puțin o săptămâna și în frigider 1-2 zile. Dacă sunt ținute în frigider acestea vor lăsa lichid.
Ingrediente
Indicații
Începem cu o zi înainte prin pregătirea celor 220 g de caju. Înmuiem nucile caju în apă timp de minimum 6 ore și pănâ la 24 de ore, după care le clătim cu apă rece și le scurgem de apă sau, dacă nu avem prea mult timp la îndemână le putem înmuia rapid în apă fiartă timp de 1 oră. Împărțim caju-ul înmuiat în două părți egale, o parte pentru crema de zmeură 1 și o parte pentru crema de zmeură 2
Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie și pulsăm până obținem un amestec omogen. Punem amestecul între două bucăți de hârtie de copt și folosind un sucitor întindem aluatul până când are aproximativ 1cm grosime. Cu o formă rotundă pentru fursecuri, tăiem fursecuri până când nu mai avem aluat. Punem fursecurile la congelator pentru 5-10 minute până se întăresc.
Pentru primul strat de zmeură, adăugăm nucile caju înmuiate și toate celelalte ingrediente într-un blender de mare viteză. Amestecăm totul la viteză mare până obținem o cremă netedă și cremoasă.
Cu ajutorul unei linguri punem crema într-o formă de silicon cu 12 cavități sau două cu 6. Umplem cavitățile pe jumătate și introducem prăjitura în congelator până preparăm crema 2.
Procedăm la fel și cu ingredientele pentru crema 2.
Turnăm crema în formă de silicon și o nivelăm cu o spatulă.
Punem prăjitura la congelator și o lăsăm pentru cel puțin 2 ore.
Scoatem fursecurile din congelator și punem crema peste. Lăsăm prăjiturile să se decongeleze la temperatura camerei cel puțin 30-40 min și le ornăm cu frișcă bătută, zmeură și mentă.
Prăjiturile pot fi ținute în congelator, în formă, timp de cel puțin o săptămâna și în frigider 1-2 zile. Dacă sunt ținute în frigider acestea vor lăsa lichid.