Iata un cheesecake tomnatic, cu piure de gutui aromat. Este cel mai bun cheesecake gustat vreodata pe care va invit sa-l preparati si voi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In primul rand m-am apucat de partea de jos a tortului pe care am facut-o din biscuitii sfarmati la robot peste care am turnat untul topit. Am amestecat bine si am pus intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Am apasat bine biscuitii cu ajutorul unui pahar. Am dat apoi vasul la frigider pentru a se intari bine.
Intre timp am pregatit crema. Intr-un bol incapator am pus branza de vaci. Eu am avut branza de vaci preparata in casa, mai uscata si mai grasa. Preparatul va iesi si cu altfel de branza de vaci, cu siguranta. Peste branza am adaugat mascarpone si zaharul. Le-am mixat bine cu un mixer de mana pana s-au omogenizat perfect.
Apoi am pus gelatina la hidratat in suc/compot de gutui rece si l-am lasat apx. 10 minute.
Am batut frisca indulcita cu ajutorul mixerului si am lasat bolul la frigider pana sa ajung sa o incorporez.
Am pus pe foc gelatina intr-un ibric la foc mic si am amescat in ea pana s-a topit/omogenizat perfect.
Am adaugat apoi piureul de gutui si esenta de piersici peste pasta de branza si le-am incorporat. Am adugat apoi frisca batuta si gelatina si le-am incorporat f bine. Amestecul obtinut l-am turnat in tava de tort, peste blatul din biscuiti. Am dat totul la frigider pentru apx. 45 min. Trebuie sa se intareasca deja compozitia.
Pentru decor am preparat un ganache clasic din ciocolata neagra si frisca neindulcita. Le-am topit incet la baie de abur. Cand s-a omogenizat perfect am turnat compozitia peste partea cu crema de branza. Am nivelat frumos cu un spaclu pentru bucatarie iar apoi am dat tortul al frigider peste noapte.
Tortul l-am taiat rece si este absolut delicios! Reteta este perfect dozata si nu aveti unde sa gresiti daca urmati toti pasii. Puteti adauga esenta de vanilie in loc de cea de piersici. Puteti incerca si cu piure de mere si piure dintr-un alt fruct de sezon.
Ingrediente
Indicații
In primul rand m-am apucat de partea de jos a tortului pe care am facut-o din biscuitii sfarmati la robot peste care am turnat untul topit. Am amestecat bine si am pus intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Am apasat bine biscuitii cu ajutorul unui pahar. Am dat apoi vasul la frigider pentru a se intari bine.
Intre timp am pregatit crema. Intr-un bol incapator am pus branza de vaci. Eu am avut branza de vaci preparata in casa, mai uscata si mai grasa. Preparatul va iesi si cu altfel de branza de vaci, cu siguranta. Peste branza am adaugat mascarpone si zaharul. Le-am mixat bine cu un mixer de mana pana s-au omogenizat perfect.
Apoi am pus gelatina la hidratat in suc/compot de gutui rece si l-am lasat apx. 10 minute.
Am batut frisca indulcita cu ajutorul mixerului si am lasat bolul la frigider pana sa ajung sa o incorporez.
Am pus pe foc gelatina intr-un ibric la foc mic si am amescat in ea pana s-a topit/omogenizat perfect.
Am adaugat apoi piureul de gutui si esenta de piersici peste pasta de branza si le-am incorporat. Am adugat apoi frisca batuta si gelatina si le-am incorporat f bine. Amestecul obtinut l-am turnat in tava de tort, peste blatul din biscuiti. Am dat totul la frigider pentru apx. 45 min. Trebuie sa se intareasca deja compozitia.
Pentru decor am preparat un ganache clasic din ciocolata neagra si frisca neindulcita. Le-am topit incet la baie de abur. Cand s-a omogenizat perfect am turnat compozitia peste partea cu crema de branza. Am nivelat frumos cu un spaclu pentru bucatarie iar apoi am dat tortul al frigider peste noapte.
Tortul l-am taiat rece si este absolut delicios! Reteta este perfect dozata si nu aveti unde sa gresiti daca urmati toti pasii. Puteti adauga esenta de vanilie in loc de cea de piersici. Puteti incerca si cu piure de mere si piure dintr-un alt fruct de sezon.