Sos de roșii și ardei

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateIntermediar

În fiecare an pregătesc acest sos de roșii și ardei, pe care îl iubim de la mic la mare.
Îl folosim atât pentru ciorbe, cât și pentru mâncăruri, dar mai ales pentru pizza.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 30 minute

Ingrediente:

 10 kg Roșii
 5 kg Ardei kapia roșu
 500 ml Ulei
 1 tbsp Sare grunjoasă
 2 tbsp Verdețuri mediteraneene

Mod de preparare:

1

Ardeii și roșiile spălate, curățate și tăiate în jumătăți se mărunțesc cu ajutorul accesoriului special pentru bulion.

2

Se elimină din zeama în exces și se pun la foc împreună cu uleiul, verdețurile mediteraneene și sarea.

3

Se fierb la foc de lemne circa 2-3 ore, în funcție de consistența dorită.

4

Imediat după oprirea focului, sosul se pune în sticle sau borcane, care se depozitează cu capacul în jos pentru a se închide ermetic.
Se acoperă cu prosoape și se lasă la răcit lent cel puțin o zi. După acest timp se depozitează într-o încăpere rece și se consumă la nevoie.

5

Din cantitățile menționate mie îmi ies 14 sticle de 720 ml.

Ingrediente

 10 kg Roșii
 5 kg Ardei kapia roșu
 500 ml Ulei
 1 tbsp Sare grunjoasă
 2 tbsp Verdețuri mediteraneene

Indicații

1

Ardeii și roșiile spălate, curățate și tăiate în jumătăți se mărunțesc cu ajutorul accesoriului special pentru bulion.

2

Se elimină din zeama în exces și se pun la foc împreună cu uleiul, verdețurile mediteraneene și sarea.

3

Se fierb la foc de lemne circa 2-3 ore, în funcție de consistența dorită.

4

Imediat după oprirea focului, sosul se pune în sticle sau borcane, care se depozitează cu capacul în jos pentru a se închide ermetic.
Se acoperă cu prosoape și se lasă la răcit lent cel puțin o zi. După acest timp se depozitează într-o încăpere rece și se consumă la nevoie.

5

Din cantitățile menționate mie îmi ies 14 sticle de 720 ml.

Sos de roșii și ardei