Placinta rapida cu sunca si cascaval

AutorEmilia Micu
DificultateIntermediar

Iata o idee grozava de a prepara ceva bun pentru micul dejun dar nu numai. Aceasta painica/placinta se pregateste foarte repede pentru ca nu are nevoie sa stea la dospit din cauza prafului de copt. Este delicioasa si o recomand cu drag.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 3 oua
 300 ml lapte
 sare
 2 tbsp ulei
 10 gr praf de copt
 450 gr faina
 150 gr sunca de porc
 150 gr cascaval
 2 tsp untura de porc

Mod de preparare:

1

Intr-un bol am pus cele 3 oua intregi, sare, laptele si faina putin cate putin. Am adaugat intre timp si praful de copt. Am obtinut la final o compozitie moale si lipicioasa.

2

Am uns o tava rotunda cu untura si am turnat in ea jumatate din compozitie. Deasupra am adaugat un strat de sunca feliata si inca unul cu cascaval.

3

Am acoperit totul cu ultimul strat de compozitie peste care am presarat mix susan alb si negru. Am dat la culptor pentru apx. 40 minute la 180 grade sau pana se rumeneste frumos la exterior. Am servit fierbinte pentru un maxim de cheesy! Puteti adauda doua straturi de cascaval pentru mai mult cheesy!

Ingrediente

 3 oua
 300 ml lapte
 sare
 2 tbsp ulei
 10 gr praf de copt
 450 gr faina
 150 gr sunca de porc
 150 gr cascaval
 2 tsp untura de porc

Indicații

1

Intr-un bol am pus cele 3 oua intregi, sare, laptele si faina putin cate putin. Am adaugat intre timp si praful de copt. Am obtinut la final o compozitie moale si lipicioasa.

2

Am uns o tava rotunda cu untura si am turnat in ea jumatate din compozitie. Deasupra am adaugat un strat de sunca feliata si inca unul cu cascaval.

3

Am acoperit totul cu ultimul strat de compozitie peste care am presarat mix susan alb si negru. Am dat la culptor pentru apx. 40 minute la 180 grade sau pana se rumeneste frumos la exterior. Am servit fierbinte pentru un maxim de cheesy! Puteti adauda doua straturi de cascaval pentru mai mult cheesy!

Placinta rapida cu sunca si cascaval