Poate fi un mic dejun rapid si delicios pentru adulti si copilasi.
Se pot modifica cantitatile de branza/cascaval in functie de gust.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu laptele caldut, punem 2 linguri de faina, amestecam cu telul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Sau puteti folosi drojdie inactiva (nu necesita asteptare/activare)
Punem intr-un bol, faina, oul si amestecul de lapte cu drojdie si framantam putin.
Adaugam uleiul si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.
Lasam aluatul aprox. 45 minute-60 minute sa creasca.
Impartim aluatul in bucati 7-8 bucati (cat de mari vreti voi sa fie placintele)
Fiecare bucata o intindem cu sucitorul cam la 1 cm grosime.
Adaugam branza si cascavalul, impaturim si o intindem iar cu sucitorul.
Punem in tigaie la prajit. (Eu am folosit o tigaie care nu necesita ulei)
Ingrediente
Indicații
Amestecam drojdia cu laptele caldut, punem 2 linguri de faina, amestecam cu telul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Sau puteti folosi drojdie inactiva (nu necesita asteptare/activare)
Punem intr-un bol, faina, oul si amestecul de lapte cu drojdie si framantam putin.
Adaugam uleiul si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.
Lasam aluatul aprox. 45 minute-60 minute sa creasca.
Impartim aluatul in bucati 7-8 bucati (cat de mari vreti voi sa fie placintele)
Fiecare bucata o intindem cu sucitorul cam la 1 cm grosime.
Adaugam branza si cascavalul, impaturim si o intindem iar cu sucitorul.
Punem in tigaie la prajit. (Eu am folosit o tigaie care nu necesita ulei)