Plăcintele cu brânză și cașcaval

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Poate fi un mic dejun rapid si delicios pentru adulti si copilasi.
Se pot modifica cantitatile de branza/cascaval in functie de gust.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 500 gr faina
 300 gr lapte
 10 gr drojdie uscata
 200 gr branza
 200 gr cascaval
 1 ou
 3 linguri ulei
 1 praf sare

Mod de preparare:

1

Amestecam drojdia cu laptele caldut, punem 2 linguri de faina, amestecam cu telul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Sau puteti folosi drojdie inactiva (nu necesita asteptare/activare)

2

Punem intr-un bol, faina, oul si amestecul de lapte cu drojdie si framantam putin.

3

Adaugam uleiul si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

4

Lasam aluatul aprox. 45 minute-60 minute sa creasca.

5

Impartim aluatul in bucati 7-8 bucati (cat de mari vreti voi sa fie placintele)

6

Fiecare bucata o intindem cu sucitorul cam la 1 cm grosime.

7

Adaugam branza si cascavalul, impaturim si o intindem iar cu sucitorul.

8

Punem in tigaie la prajit. (Eu am folosit o tigaie care nu necesita ulei)

Ingrediente

 500 gr faina
 300 gr lapte
 10 gr drojdie uscata
 200 gr branza
 200 gr cascaval
 1 ou
 3 linguri ulei
 1 praf sare

Indicații

1

Amestecam drojdia cu laptele caldut, punem 2 linguri de faina, amestecam cu telul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Sau puteti folosi drojdie inactiva (nu necesita asteptare/activare)

2

Punem intr-un bol, faina, oul si amestecul de lapte cu drojdie si framantam putin.

3

Adaugam uleiul si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

4

Lasam aluatul aprox. 45 minute-60 minute sa creasca.

5

Impartim aluatul in bucati 7-8 bucati (cat de mari vreti voi sa fie placintele)

6

Fiecare bucata o intindem cu sucitorul cam la 1 cm grosime.

7

Adaugam branza si cascavalul, impaturim si o intindem iar cu sucitorul.

8

Punem in tigaie la prajit. (Eu am folosit o tigaie care nu necesita ulei)

Plăcintele cu brânză și cașcaval