fbpx

Tarta cu caramel si ciocolata

Autorginamaria2803
DificultateÎncepător

Tarta cu ciocolata si caramel.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 30 mins

Ingrediente:

 200 g biscuiti
 200 g unt
 200 g zahar
 400 ml smantana lichida
 200 g ciocolata
 100 g arahide

Mod de preparare:

1

Incepem prin a strivii biscuitii, apoi ii amestecam cu 100g unt topit. Intr-o tava cu fundul detasabil punem amestecul si il presam cu ajutorul unui pahar.

2

In timpul in care ne ocupam de caramel si de sosul de ciocolata, lasam tava la frigider.
Pentru a face caramelul punem la foc mic 200g de zahar iar cand acesta se caramelizeaza adaugam 200ml smantana lichida , 50g de unt si 50g de arahide si mai lasam pe foc 4-5 minute.

3

Pentru crema de ciocolata punem la bain-marie 200g de ciocolata impreuna cu 200ml smantana lichida si 50g de unt pana cand ciocolata se topeste.

4

Acum ca avem totul pregatit, scoatem tava cu blatul de biscuiti din frigider, adaugam sosul de caramel in strat uniform apoi crema de ciocolata. O putem decora cu arahidele ramase, cu biscuiti striviti sau cu cacao. Lasam tarta la frigider cateva ore, dar cel mai bine este sa o lasati peste noapte. Pofta Buna!

Ingrediente

 200 g biscuiti
 200 g unt
 200 g zahar
 400 ml smantana lichida
 200 g ciocolata
 100 g arahide

Direcții

1

Incepem prin a strivii biscuitii, apoi ii amestecam cu 100g unt topit. Intr-o tava cu fundul detasabil punem amestecul si il presam cu ajutorul unui pahar.

2

In timpul in care ne ocupam de caramel si de sosul de ciocolata, lasam tava la frigider.
Pentru a face caramelul punem la foc mic 200g de zahar iar cand acesta se caramelizeaza adaugam 200ml smantana lichida , 50g de unt si 50g de arahide si mai lasam pe foc 4-5 minute.

3

Pentru crema de ciocolata punem la bain-marie 200g de ciocolata impreuna cu 200ml smantana lichida si 50g de unt pana cand ciocolata se topeste.

4

Acum ca avem totul pregatit, scoatem tava cu blatul de biscuiti din frigider, adaugam sosul de caramel in strat uniform apoi crema de ciocolata. O putem decora cu arahidele ramase, cu biscuiti striviti sau cu cacao. Lasam tarta la frigider cateva ore, dar cel mai bine este sa o lasati peste noapte. Pofta Buna!

Tarta cu caramel si ciocolata