Contul meu
Fasole bătută și chipsuri din morcoviBy KUTTOriginară de pe continentul american, fasolea a călătorit peste tot pe glob, ajungând azi să fie foarte populară și apreciată în mai toate bucătăriile lumii. Considerată, în general, o hrană ieftină și foarte sățioasă, fasolea este inclusă în meniul tradițional al multor popoare.
Nici noi, românii, nu facem excepție, dovadă fiind și faptul că, de câțiva ani încoace, fasolea a ajuns, nu se știe cum, să fie nelipsită de la mesele tradiționale organizate la adunările populare de 1 Decembrie, ziua națională.
Azi îți propunem o rețetă veche, țărănească, dar ușor fandosită și cu oarecare pretenții închipuite de sofisticare.Salată de cartofiBy KUTTGătit cu regularitate într-o bucătărie obișnuită, cartoful și-a găsit vocația de aliment bun la toate. Îl găsim prezent în aperitive, salate, supe, ciorbe, garnituri sau chiar deserturi. Toată lumea îl iubește, toată lumea îl gătește. Potrivit Wikipedia, cartoful este cultivat în peste 120 de țări și este consumat zilnic de peste 1 miliard de oameni. Asta da, popularitate!
Bucătăria germană manifestă o preferință vădită față de cartof. Un prânz nemțesc perfect include, în mod obligatoriu, nelipsita combinație carne + cartofi, bineînțeles în compania selectă a unui pahar de bere. Când vine vorba de a găti cartofi, poporul german nu se sfiește, iar rigurozitatea tipic nemțească e rapid înlocuită cu cea mai zglobie creativitate.
Kartoffelsalat, sau salata de cartofi pe românește, îmbracă o sumedenie de variațiuni, în funcție de regiunea geografică din care provine, ocazia pentru care este preparată sau, pur și simplu, după capriciile bucătarului.Quiche cu somon și spanacBy KUTTCine a vizitat măcar o dată l'Hexagone a descoperit relația specială de iubire pe care au francezii cu patiseria locală. La tot pasul, vitrine cochete își etalează cu nonșalanță farmecele, ademenind trecătorii cu tarte apetisante, croissantes pufoase, crêpes irezistibile și alte asemenea bunătăți.
În marea lor pasiune pentru aluaturi, francezii au inventat tot felul de rețete pentru tartele cu gust dulce, dar și pentru cele cu gustul sărat. Pe cele din urmă le numesc în general quiches și, chiar dacă denumirea derivă din cuvântul german kutchen (chec), aceste preparate au la bază rețete originale franțuzești. Una dintre cele mai vechi și iubite quiche în bucătăria franceză este celebra Quiche Lorraine, gătită mai ales în sezonul de iarnă.
Însă noi vă propunem pentru azi gustul à la française al unei quiche cu somon și spanac.