Contul meu

FromFridgeToPlate
My Recipes
Quiche integral cu pesto de leurda si telemea de bivolitaBy FromFridgeToPlatePastele a trecut si astfel am ramas si cu o cantitate buna de oua vopsite. Dar ce putem face, ca sa le consumam, nu doar in stilul classic sau la mic dejun. Inspiratia pentru acest quiche a venit 100% din ingredientele avute in casa, unele in curs de expirare. Avantajul acestui quiche este ca avem o umplutura care nu mai necesita gatire in prealabil, ceea ce ne ajuta sa salvam timp. Acest quiche merge atata la pranz, alaturi de o salata acrisoara de ardei copti sau pentru o cina mai light.
Tofu Tikka MasalaBy FromFridgeToPlateHai sa calatorim, cel putin la nivel gastronomic, daca altfel nu avem cum, in aceste vremuri. Azi o sa calatoresc prin india, cu un Tofu Tikka Masala, plin de arome orientale, asiatice, un joc de placeri si culori pentru papilele gustative. Din aceasta reteta, mi-au iesit 2 portii.
Black rice pudding with coconut milk | Budinca de orez negru cu lapte de cocosBy FromFridgeToPlateOhhhh, Bali, ce dor imi este de tine, dar mai ales de mancarea delicioasa, de care m-am bucurat in fiecare zi. Uitanadu-ma printre pozele facute in vacanta, am gasit si acest desert minunat, dar satios, care mi-a bucurat papilele gustative. Este foarte satisfacator, cand cu putin efort si putine ingrediente, reusim sa avem un rezultat savuros, cremos si chiar exotic, pentru gastronomia romaneasca. Mai exact, poate fi o varianta vegetariana, pentru orezul cu lapte, pe care il savuram in copilarie.
Tarta veggie cu praz, pleurotus si maslineBy FromFridgeToPlateCuratenia de primavara include si curatenia din frigider, sa ne folosim de produsele mai vechi sau aproape de starea de expirare. De aici m-am inspirat sa fac o tarta delicioasa, fresh, doar din legume diverse pe care le aveam in frigider si care cereau sa fie gatite. Aceasta tarta merge atat la pranz, alaturi de o salata fresh de primavara sau pentru o cina mai light. Recomand ca si inspiratie propriul frigider, atunci cand realizam tot felul de mancaruri delicioase, astfel incercam si temperarea risipei.