Toate Rețetele
Scones cu mureBy Soare ElenaAm descoperit rețeta aceasta curând și este delicioasă! Atât am de zis!Fursecuri cu nucă de cocosBy LovemadeediblePufoase, aerate și atât de ușor de preparat. Se servesc cu o cană de ceai, lapte cald sau poate chiar o ciocolată caldă.Carusel din turtă dulceBy Ancutsa CuisineAdor turta dulce cu aroma ei de copilărie, colinde și chicotit sub brad. Anul acesta am pregătit un carusel prevăzut cu o cutie pentru bomboane. A fost nevoie de multă muncă și migală pornind de la măsurat, copt, pictat, teste cu glazuri (cel mai bun „lipici” rămâne ciocolata), asamblat și lipit și, mai ales, răbdare. Am avut și ajutor de nădejde de la tata și sora mea, la proiectat caruselul și asamblat. Am pregătit bineînțeles și o tavă cu figurine de mâncat, pentru pofticioși, pentru că de carusel nu se atinge nimeni, e ornamentul meu prețios acum.
Opțional, pregătești și o cutie pentru carusel, pentru a fi mai înalt, pentru un aspect mai frumos, dar și ca element surpriză: o cutie pentru bomboane. Să vedeți ce încântați vor fi cei mici!
Tarta cu caramel sarat si ciocolataBy Soare ElenaUn desert delicios!Cornulețe cu dulceață de caise și nucăBy KristinaCornulețe fragede, simple, rapide și foarte gustoase.Cozonac de Crăciun – în alt felBy MiaMariaPentru ca pregătirile de Crăciun să se desfășoare fără multă osteneală, cozonacul acesta poate fi preparat cu 2-3 săptămâni înainte.
Când este gata, se unge cu unt și se presară cu un strat subțire de zahăr, apoi se înfășoară în folie de aluminiu. Înainte de a fi servit, se pudrează cu zahăr din belșug.