fbpx

Cornulețe cu dulceață de caise și nucă

AutorKristina
DificultateÎncepător

Cornulețe fragede, simple, rapide și foarte gustoase.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare50 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 500 g făină
 200 g unt
 100 g zahăr pudră
 2 gălbenușuri
 2-3 linguri smântână
 1 plic praf de copt
 1 linguriță(e) oțet
 1 linguri(ă) coajă rasă de lămâie
 1 plic zahăr vanilat
 un praf de sare
Pentru umplutură :
 250 g nucă măcinată
 6 linguri dulceață de caise
 zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se amestecă făina cu untul, se face un loc în mijloc, se adaugă zahărul pudră, gălbenușurile, smântâna, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de copt și oțetul.

2

Se frământă un aluat fraged, dacă este prea tare se mai adaugă puțină smântână, se împarte în trei părți egale, se rotunjesc, se acoperă cu folie alimentară și se pun la rece.

3

După cca 30 de minute se întind pe rând foi rotunde și subțiri, se ung cu câte 2 linguri de dulceață de caise și se presară cu nucă măcinată, după care se taie fiecare în 16 triunghiuri.

4

Se rulează cornulețe, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se coc 15-20 de minute la 180˚C.

5

După coacere se presară cu zahăr pudră.

Ingrediente

 500 g făină
 200 g unt
 100 g zahăr pudră
 2 gălbenușuri
 2-3 linguri smântână
 1 plic praf de copt
 1 linguriță(e) oțet
 1 linguri(ă) coajă rasă de lămâie
 1 plic zahăr vanilat
 un praf de sare
Pentru umplutură :
 250 g nucă măcinată
 6 linguri dulceață de caise
 zahăr pudră

Direcții

1

Se amestecă făina cu untul, se face un loc în mijloc, se adaugă zahărul pudră, gălbenușurile, smântâna, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de copt și oțetul.

2

Se frământă un aluat fraged, dacă este prea tare se mai adaugă puțină smântână, se împarte în trei părți egale, se rotunjesc, se acoperă cu folie alimentară și se pun la rece.

3

După cca 30 de minute se întind pe rând foi rotunde și subțiri, se ung cu câte 2 linguri de dulceață de caise și se presară cu nucă măcinată, după care se taie fiecare în 16 triunghiuri.

4

Se rulează cornulețe, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se coc 15-20 de minute la 180˚C.

5

După coacere se presară cu zahăr pudră.

Cornulețe cu dulceață de caise și nucă