Toate Rețetele
Dulceaţă de citriceBy Ancutsa CuisineAm adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am avut. Am ales să folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de la portocale şi să le toc mărunt în loc să le fac melcişori. Veţi vedea mai jos. Mie îmi place mult să o folosesc pentru a aroma deserturi şi în siropul de la torturi. Salată de sfeclă roșieBy Ancutsa CuisineAm pregătit salată de sfeclă roșie, cu hrean, în oțet, la borcan. Hreanul este un bun conservant, așa că intenționam să o țin pentru sezonul rece, însă a ieșit atât de bună, că până la iarnă cred că fac alta. Nu este greu deloc, puteți să o condimentați cum vă place și este foarte gustoasă.
Vă recomand să alegeți bucăți de aceeași mărime, pe cât posibil, eu am avut bucăți mai mici și mai mari și am ținut cont să le scot mai repede pe cele mai mici, care au fiert repede.
Nu uitați să purtați mănuși când tăiați sfecla, pentru că pătează.
Castraveți în oțetBy Ancutsa CuisineÎmi plac murăturile, în fiecare an încerc să pregătesc măcar câteva din fiecare: castraveți, gogonele, gogoșari. Fiecare pune castraveți după rețeta preferată sau moștenită și pregătește conserve atâtea câte îi permite spațiul / cămara, la bloc e un pic mai dificil din cauza balcoanelor ceva mai călduroase.
Vă prezint mai jos o nouă rețetă de castraveți murați (învățată de la mama și adaptată după gustul meu). De data aceasta am renunțat la mărar, am mai adăugat zahăr, mie îmi plac mai dulci, ceapă și morcovi, care conferă o aromă aparte.
Din cantitățile date, am obținut un borcan de 0,680 kg și unul de 1,7 kg.
Sos de merișoare caramelizateBy MiaMariaAcest sos se poate păstra câteva săptămâni la frigider și se potrivește cu o mulțime de alte preparate specifice Crăciunului, precum friptura de porc la cuptor. Îl poți servi și alături de brânzeturi.Ardei iuti in otetBy Ancutsa CuisineArdei iuti in otet cu mirodenii.Dulceaţă din struguri albi cu vin şi coajă de portocalăBy Ancutsa CuisineAm fost aşa de mulţumită de cum a ieşit dulceaţa de struguri albi, încât am repetat-o, după câteva zile, atât cât am mai prins din acest soi de struguri albi fără seminţe, însă cu alte arome speciale. De data aceasta am folosit vin alb şi coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan. Iar acum mi-am făcut timp să postez reţeta, aşa că sper să vă placă.