Pâine

Toate Rețetele

Chiflă cu brânză Camembert, rozmarin și nuci pecanBy Ancutsa CuisinePregăteam o pâine frumoasă, de casă pentru a o serba pe mama, sora mea pregătea aperitivele, brânzica aștepta pe masă (am cumpărat-o special pentru mama, că îi place mult) și-atunci mi-a venit ideea să rup din aluat, să modelez repede o chiflă și să ascund brânza acolo și când îi duc mamei chifla, să o surprind. Până la urmă, ne-am invitat toți la chifla ei cu brânză, a fost așa de bună, că trebuie să o repet.
Pâine țărănească, cu iaurt și măslineBy Ancutsa CuisineÎmi cumpărăsem un cuțit special pentru pâine și abia așteptam să-l testez. Am pregătit această pâine cu iaurt și măsline și am dat-o la cuptor cu o tavă cu apă sub ea, pentru ca aburii să o facă pufoasă, apoi am îndepărtat tava cu apă, pentru ca pâinea să capete acea crustă. A ieșit atât de bună, că s-a terminat într-o seară, noi am mâncat-o cu unt sau cremă de brânză.
Pâine norișor, cu bere și cimbruBy Ancutsa CuisineO nouă pâine în formă de nor, de data aceasta, cu bere în aluat și cimbru deasupra (care s-a scuturat ușor de la împăturirea în șervet). Distractiv de făcut și de desfăcut, ca să o împarți cu cei dragi.
Paine cu bereBy BeeandroneO reteta simpla ce nu necesita framantare, pentru o paine rustica si aromata.