Chiflă cu brânză Camembert, rozmarin și nuci pecan

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Pregăteam o pâine frumoasă, de casă pentru a o serba pe mama, sora mea pregătea aperitivele, brânzica aștepta pe masă (am cumpărat-o special pentru mama, că îi place mult) și-atunci mi-a venit ideea să rup din aluat, să modelez repede o chiflă și să ascund brânza acolo și când îi duc mamei chifla, să o surprind. Până la urmă, ne-am invitat toți la chifla ei cu brânză, a fost așa de bună, că trebuie să o repet.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 chiflă de casă sau cumpărată
 120 gr brânză Camembert Delaco
 sare de mare
 nuci pecan
 1 fir mic de rozmarin
 1 tbsp ulei de la măsline kalamata

Mod de preparare:

1

Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin.

2

Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul în care păstrez măslinele kalamata.
Presari sare de mare.
Adaugi câțiva mieji de nucă pecan.

3

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 de minute, pentru pâinea de casă. Dacă folosești chiflă cumpărată, o dai la cuptor doar 8-10 minute, cât să se încălzească, astfel încât atunci când tai din ea, să curgă. În cazul meu, trebuia și coaptă, de aceea nu mai curge, însă a fost delicioasă.
Poftă Bună!

Ingrediente

 1 chiflă de casă sau cumpărată
 120 gr brânză Camembert Delaco
 sare de mare
 nuci pecan
 1 fir mic de rozmarin
 1 tbsp ulei de la măsline kalamata

Indicații

1

Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin.

2

Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul în care păstrez măslinele kalamata.
Presari sare de mare.
Adaugi câțiva mieji de nucă pecan.

3

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 de minute, pentru pâinea de casă. Dacă folosești chiflă cumpărată, o dai la cuptor doar 8-10 minute, cât să se încălzească, astfel încât atunci când tai din ea, să curgă. În cazul meu, trebuia și coaptă, de aceea nu mai curge, însă a fost delicioasă.
Poftă Bună!

Chiflă cu brânză Camembert, rozmarin și nuci pecan