Manualul Bucătarului: 🍪 Biscuiți

Tipuri de biscuiți

Biscuiții se împart în patru categorii în funcție de metoda de modelare : fursecuri ( aluatul se pune în tavă cu lingura ), biscuiți din frigider, cei formați cu mâna și cei formați din foaie de aluat.

Fursecuri

Consistența aluatului de fursecuri le permite să fie puse cu lingura în tava de cuptor, ele fiind cele mai ușor de copt.

Biscuiți din frigider

Pentru biscuiții din frigider, aluatul este rulat sul, învelit în folie de plastic și lăsat la frigider până se răcește, poate fi tăiat și dat la cuptor.

Biscuiți formați cu mâna

Biscuiții formați cu mâna au diferite dimensiuni și forme ( bile, batoane, cornulețe ), sau sunt făcuți cu un cornet cu șpriț ( biscuiții șprițați ).

Biscuiți din foaie de aluat

Biscuiții din foaie de aluat sunt făcuți dintr-un aluat mai tare. Pentru a putea fi manevrat, aluatul se dă la răcit înainte de a se întinde foaia. Apoi se decupează cu forme de biscuiți sau cu cuțitul.


Secretele biscuiților perfecți

  • Se folosește unt, margarină la pachet ( cu cel putin 80% grăsime ) sau grăsimi vegetale. Margarina la cutie, grăsimea moale sau produsele cu mai puțină grăsime conțin mult aer și apă și vor rezulta biscuiți necrescuți, tari și insuficient rumeniți.
  • Se măsoară ingredientele precis, folosind ustensile de măsurat sau un cântar de bucătărie.
  • Nu se amestecă prea mult compoziția. Când compoziția este prea bătută, biscuiții ies tari.
  • Se folosesc tăvi de prăjituri din aluminiu neregulat, grele, cu margini joase. Dacă în rețete se cere să fie unse, se folosește grăsime vegetală sau spray alimentar anti-aderent. Tăvile închise la culoare pot face biscuiții să se rumenească prea tare.
  • Se încinge cuptorul înainte de coacere timp de 10-15 minute.
  • Pentru a se coace uniform, biscuiții se fac de aceeași mărime și de aceeași grosime.
  • Cu excepția situațiilor când în rețetă se specifică altceva, biscuiții se aranjează pe o tavă de copt fără margini, la distanță de 5-8 cm una de cealaltă.
  • Se lasă cel puțin 5 cm distanță între marginea tăvii și pereții cuptorului, pentru ca aerul cald să poată circula cum trebuie. Pentru rezultate deosebite, se coace doar câte o tavă de biscuiți odată. Dacă este nevoie să se coacă două tăvi odată, se schimbă poziția lor la mijlocul timpului de copt.
  • Se verifică biscuiții la timpul minim specificat pentru coacere. Se respectă metodele de încercare dacă sunt gata specificate în fiecare rețetă.
  • Dacă nu este indicat altceva, se lasă biscuiții să se răcorească 1 minut pe hârtia de copt, înainte de a fi transferate pe grătar. Se lasă să se răcească de tot, înainte de a fi puse în recipientele în care vor fi păstrate.
  • Se lasă tava de copt să se răcească înainte de a aranja pe ea următoarea serie de biscuiți. Altminteri, căldura tăvii va înmuia compoziția și va face biscuiții să se întindă.

Probleme și soluții

Biscuiții se întind prea mult

  • Se pune aluatul pe o tavă de copt răcită.
  • Se răcește aluatul înainte de a-l da la cuptor.
  • Altă dată se va înlocui o parte din cantitatea de unt cu grăsime vegetală. Dacă folosiți margarină, verificați eticheta și verificați să aibe un conținut de 80% grăsime.

Biscuiții nu se întind suficient

  • Se adaugă 1-2 linguri de lichid, de exemplu lapte sau apă, în aluatul rămas.
  • Se lasă aluatul să stea la temperatura camerei, înainte de a forma biscuiții.
  • Altă dată se va folosi unt, în loc de grăsime vegetală sau margarină.

Biscuiții sunt prea tari

  • Aluatul are prea multă făină. Se adaugă 1-2 linguri de grăsimi vegetale, unt sau zahăr în aluatul rămas.
  • Aluatul a fost prea amestecat sau prea îndelung mănuit. Data viitoare se va manevra mai puțin.

Biscuiții sunt prea rumeniți

  • Cuptorul este prea încins. Se verifică temperatura cu un termometru pentru cuptor.
  • Se folosesc tăvi de copt din aluminiu neregulat, fără margini. Tăvile de culoare închisă provoacă suprarumenirea biscuiților.

Rețetă PAS cu PAS


Rețete de biscuiți

Mingiute/bomboane din fulgi de ovazBy Emilia MicuIata o idee buna de ceva bun, dulce dar sanatos. Eu am adaugat o lingura cu zahar, dar daca doriti puteti elimina zaharul din ingrediente. Nota: Fibrele pentru tranzit sunt de la SanoVita si avand o consistenta mai fainoasa au ajutat mult la legarea bombonelelor. Daca aveti, puteti adauga in interior visine din visinata, nuci pisate sau diverse fructe uscate tocate marunt.
Caramele cu fructul pasiuniiBy Dulce by AnaAdor perioada sărbătorilor deoarece îmi oferă ocazia să prepar rețete mai deosebite, puțin mai complicate sau de care nu aș avea timp în rest. Caramelele cu fructul pasiunii au fost primele pe lista. Au o aromă minunată, puțin acrișoară, iar textura mă duce cu gândul la caramelele copilăriei. Rețeta îi aparține lui Kirsten Tibballs - @kirstentibballs, o minunată patriseră din Australia.
Biscuiti crocanti cu nuci si fructe uscateBy Emilia MicuEste perioada din an in care pregatim in casa fel si fel de biscuiti. Mirosul invadeaza casa si creeaza o atmosfera ca in povesti. De poveste sunt si acesti biscuiti crocanti cu fructe uscate si nuci. Perfecti si pentru pachetelul de scoala al piticilor nostri.
Biscuiti fragezi ”ciupercute”By Emilia MicuIata cum niste simpli biscuiti/fursecuri se pot transforma in ceva deosebit prin simplul fapt ca au o forma foarte atragatoare, de ciupercute.
Bomboane cu cocos și căpșuniBy Ramona OlaruAceste delicioase bomboane cu cocos și căpșuni sunt foarte simplu și rapid de făcut și sunt desertul perfect atunci când te grăbești. Perfecte pentru sezonul cald pentru că nu implică deloc aragazul în ecuație, sunt super delicioase și gustoase. Dacă nu aveți sau nu vă plac căpșunile puteți să le înlocuiți și cu alte fructe după preferințe, eu le fac așa pentru că iubesc căpșunile. Fără alte discuții, hai să revenim la aceste bomboane cu cocos și căpșuni, așadar...
Biscuiți cu nucăBy Ramona OlaruAcesti biscuiti simplu de facut va vor incanta cu gustul lor delicios si cu textura lor crocanta la exterior si perfect de moale la interior.