fbpx

Manualul Buc─âtarului: ­čŹ¬ Biscui╚Ťi

Tipuri de biscui╚Ťi

Biscui╚Ťii se ├«mpart ├«n patru categorii ├«n func╚Ťie de metoda de modelare : fursecuri ( aluatul se pune ├«n tav─â cu lingura ), biscui╚Ťi din frigider, cei forma╚Ťi cu m├óna ╚Öi cei forma╚Ťi din foaie de aluat.

Fursecuri

Consisten╚Ťa aluatului de fursecuri le permite s─â fie puse cu lingura ├«n tava de cuptor, ele fiind cele mai u╚Öor de copt.

Biscui╚Ťi din frigider

Pentru biscui╚Ťii din frigider, aluatul este rulat sul, ├«nvelit ├«n folie de plastic ╚Öi l─âsat la frigider p├ón─â se r─âce╚Öte, poate fi t─âiat ╚Öi dat la cuptor.

Biscui╚Ťi forma╚Ťi cu m├óna

Biscui╚Ťii forma╚Ťi cu m├óna au diferite dimensiuni ╚Öi forme ( bile, batoane, cornule╚Ťe ), sau sunt f─âcu╚Ťi cu un cornet cu ╚Öpri╚Ť ( biscui╚Ťii ╚Öpri╚Ťa╚Ťi ).

Biscui╚Ťi din foaie de aluat

Biscui╚Ťii din foaie de aluat sunt f─âcu╚Ťi dintr-un aluat mai tare. Pentru a putea fi manevrat, aluatul se d─â la r─âcit ├«nainte de a se ├«ntinde foaia. Apoi se decupeaz─â cu forme de biscui╚Ťi sau cu cu╚Ťitul.


Secretele biscui╚Ťilor perfec╚Ťi

 • Se folose╚Öte unt, margarin─â la pachet ( cu cel putin 80% gr─âsime ) sau gr─âsimi vegetale. Margarina la cutie, gr─âsimea moale sau produsele cu mai pu╚Ťin─â gr─âsime con╚Ťin mult aer ╚Öi ap─â ╚Öi vor rezulta biscui╚Ťi necrescu╚Ťi, tari ╚Öi insuficient rumeni╚Ťi.
 • Se m─âsoar─â ingredientele precis, folosind ustensile de m─âsurat sau un c├óntar de buc─ât─ârie.
 • Nu se amestec─â prea mult compozi╚Ťia. C├ónd compozi╚Ťia este prea b─âtut─â, biscui╚Ťii ies tari.
 • Se folosesc t─âvi de pr─âjituri din aluminiu neregulat, grele, cu margini joase. Dac─â ├«n re╚Ťete se cere s─â fie unse, se folose╚Öte gr─âsime vegetal─â sau spray alimentar anti-aderent. T─âvile ├«nchise la culoare pot face biscui╚Ťii s─â se rumeneasc─â prea tare.
 • Se ├«ncinge cuptorul ├«nainte de coacere timp de 10-15 minute.
 • Pentru a se coace uniform, biscui╚Ťii se fac de aceea╚Öi m─ârime ╚Öi de aceea╚Öi grosime.
 • Cu excep╚Ťia situa╚Ťiilor c├ónd ├«n re╚Ťet─â se specific─â altceva, biscui╚Ťii se aranjeaz─â pe o tav─â de copt f─âr─â margini, la distan╚Ť─â de 5-8 cm una de cealalt─â.
 • Se las─â cel pu╚Ťin 5 cm distan╚Ť─â ├«ntre marginea t─âvii ╚Öi pere╚Ťii cuptorului, pentru ca aerul cald s─â poat─â circula cum trebuie. Pentru rezultate deosebite, se coace doar c├óte o tav─â de biscui╚Ťi odat─â. Dac─â este nevoie s─â se coac─â dou─â t─âvi odat─â, se schimb─â pozi╚Ťia lor la mijlocul timpului de copt.
 • Se verific─â biscui╚Ťii la timpul minim specificat pentru coacere. Se respect─â metodele de ├«ncercare dac─â sunt gata specificate ├«n fiecare re╚Ťet─â.
 • Dac─â nu este indicat altceva, se las─â biscui╚Ťii s─â se r─âcoreasc─â 1 minut pe h├órtia de copt, ├«nainte de a fi transferate pe gr─âtar. Se las─â s─â se r─âceasc─â de tot, ├«nainte de a fi puse ├«n recipientele ├«n care vor fi p─âstrate.
 • Se las─â tava de copt s─â se r─âceasc─â ├«nainte de a aranja pe ea urm─âtoarea serie de biscui╚Ťi. Altminteri, c─âldura t─âvii va ├«nmuia compozi╚Ťia ╚Öi va face biscui╚Ťii s─â se ├«ntind─â.

Probleme ╚Öi solu╚Ťii

Biscui╚Ťii se ├«ntind prea mult

 • Se pune aluatul pe o tav─â de copt r─âcit─â.
 • Se r─âce╚Öte aluatul ├«nainte de a-l da la cuptor.
 • Alt─â dat─â se va ├«nlocui o parte din cantitatea de unt cu gr─âsime vegetal─â. Dac─â folosi╚Ťi margarin─â, verifica╚Ťi eticheta ╚Öi verifica╚Ťi s─â aibe un con╚Ťinut de 80% gr─âsime.

Biscui╚Ťii nu se ├«ntind suficient

 • Se adaug─â 1-2 linguri de lichid, de exemplu lapte sau ap─â, ├«n aluatul r─âmas.
 • Se las─â aluatul s─â stea la temperatura camerei, ├«nainte de a forma biscui╚Ťii.
 • Alt─â dat─â se va folosi unt, ├«n loc de gr─âsime vegetal─â sau margarin─â.

Biscui╚Ťii sunt prea tari

 • Aluatul are prea mult─â f─âin─â. Se adaug─â 1-2 linguri de gr─âsimi vegetale, unt sau zah─âr ├«n aluatul r─âmas.
 • Aluatul a fost prea amestecat sau prea ├«ndelung m─ânuit. Data viitoare se va manevra mai pu╚Ťin.

Biscui╚Ťii sunt prea rumeni╚Ťi

 • Cuptorul este prea ├«ncins. Se verific─â temperatura cu un termometru pentru cuptor.
 • Se folosesc t─âvi de copt din aluminiu neregulat, f─âr─â margini. T─âvile de culoare ├«nchis─â provoac─â suprarumenirea biscui╚Ťilor.

Re╚Ťet─â PAS cu PAS


Re╚Ťete de biscui╚Ťi

Biscuiti Brownie Cu Portocalade Daniel BredaBiscuiti + Brownie = Rai. Acesti biscuti brownie au cea mai buna textura pe care o poti incerca, crunchy in exterior si moi in interior.
Tort de biscuiti cu ciocolata si portocalade Gabriela.ble.foodCine a spus ca traditionalul salam de biscuiti nu isi are loc pe mesele festive? Va prezint mai jos o reteta adaptata care poate fi atractia principala pe masa de Pasti.
BATOANE DE ENERGIEde biancaajitaruBatoanele de energie, asa cum imi place mie sa le spun, sunt minunate si perfecte pentru zilele cand ai pofta de ceva dulce dar nu vrei bazaconii.
Fursecuri ÔÇťM─âr╚Ťi╚ÖorÔÇŁ cu ganache de ciocolat─â Ruby ╚Öi dulcea╚Ť─â de vi╚Öinede Dulce by AnaHello Spring ­čîĚ­čî▒ Iubesc tradi╚Ťiile rom├óne╚Öti ╚Öi, de╚Öi m─âr╚Ťi╚Öorul de ast─âzi ╚Öi-a schimbat pu╚Ťin semnifica╚Ťia de alt─â dat─â, tot este o tradi╚Ťie frumoas─â ╚Öi autentic─â. Anul acesta nu am vrut s─â d─âruiesc persoanelor dragi un m─âr╚Ťi╚Öor pe care s─â-l uite ├«ntr-un sertar, ci am decis s─â le preg─âtesc un mic "m─âr╚Ťi╚Öor" pe care nu o s─â-l poarte ├«n piept, ci ├«n stomac. ­čśä
BOMBOANE DIN MORCOV SI CURMALEde biancaajitaruBomboane vegane, perfecte pentru pitici sau pentru o gustare dulce fara regrete. Gata in cateva minute cu doar 4 ingrediente.