fbpx

Manualul Buc─âtarului: ­čŹ¬ Biscui╚Ťi

Tipuri de biscui╚Ťi

Biscui╚Ťii se ├«mpart ├«n patru categorii ├«n func╚Ťie de metoda de modelare : fursecuri ( aluatul se pune ├«n tav─â cu lingura ), biscui╚Ťi din frigider, cei forma╚Ťi cu m├óna ╚Öi cei forma╚Ťi din foaie de aluat.

Fursecuri

Consisten╚Ťa aluatului de fursecuri le permite s─â fie puse cu lingura ├«n tava de cuptor, ele fiind cele mai u╚Öor de copt.

Biscui╚Ťi din frigider

Pentru biscui╚Ťii din frigider, aluatul este rulat sul, ├«nvelit ├«n folie de plastic ╚Öi l─âsat la frigider p├ón─â se r─âce╚Öte, poate fi t─âiat ╚Öi dat la cuptor.

Biscui╚Ťi forma╚Ťi cu m├óna

Biscui╚Ťii forma╚Ťi cu m├óna au diferite dimensiuni ╚Öi forme ( bile, batoane, cornule╚Ťe ), sau sunt f─âcu╚Ťi cu un cornet cu ╚Öpri╚Ť ( biscui╚Ťii ╚Öpri╚Ťa╚Ťi ).

Biscui╚Ťi din foaie de aluat

Biscui╚Ťii din foaie de aluat sunt f─âcu╚Ťi dintr-un aluat mai tare. Pentru a putea fi manevrat, aluatul se d─â la r─âcit ├«nainte de a se ├«ntinde foaia. Apoi se decupeaz─â cu forme de biscui╚Ťi sau cu cu╚Ťitul.


Secretele biscui╚Ťilor perfec╚Ťi

 • Se folose╚Öte unt, margarin─â la pachet ( cu cel putin 80% gr─âsime ) sau gr─âsimi vegetale. Margarina la cutie, gr─âsimea moale sau produsele cu mai pu╚Ťin─â gr─âsime con╚Ťin mult aer ╚Öi ap─â ╚Öi vor rezulta biscui╚Ťi necrescu╚Ťi, tari ╚Öi insuficient rumeni╚Ťi.
 • Se m─âsoar─â ingredientele precis, folosind ustensile de m─âsurat sau un c├óntar de buc─ât─ârie.
 • Nu se amestec─â prea mult compozi╚Ťia. C├ónd compozi╚Ťia este prea b─âtut─â, biscui╚Ťii ies tari.
 • Se folosesc t─âvi de pr─âjituri din aluminiu neregulat, grele, cu margini joase. Dac─â ├«n re╚Ťete se cere s─â fie unse, se folose╚Öte gr─âsime vegetal─â sau spray alimentar anti-aderent. T─âvile ├«nchise la culoare pot face biscui╚Ťii s─â se rumeneasc─â prea tare.
 • Se ├«ncinge cuptorul ├«nainte de coacere timp de 10-15 minute.
 • Pentru a se coace uniform, biscui╚Ťii se fac de aceea╚Öi m─ârime ╚Öi de aceea╚Öi grosime.
 • Cu excep╚Ťia situa╚Ťiilor c├ónd ├«n re╚Ťet─â se specific─â altceva, biscui╚Ťii se aranjeaz─â pe o tav─â de copt f─âr─â margini, la distan╚Ť─â de 5-8 cm una de cealalt─â.
 • Se las─â cel pu╚Ťin 5 cm distan╚Ť─â ├«ntre marginea t─âvii ╚Öi pere╚Ťii cuptorului, pentru ca aerul cald s─â poat─â circula cum trebuie. Pentru rezultate deosebite, se coace doar c├óte o tav─â de biscui╚Ťi odat─â. Dac─â este nevoie s─â se coac─â dou─â t─âvi odat─â, se schimb─â pozi╚Ťia lor la mijlocul timpului de copt.
 • Se verific─â biscui╚Ťii la timpul minim specificat pentru coacere. Se respect─â metodele de ├«ncercare dac─â sunt gata specificate ├«n fiecare re╚Ťet─â.
 • Dac─â nu este indicat altceva, se las─â biscui╚Ťii s─â se r─âcoreasc─â 1 minut pe h├órtia de copt, ├«nainte de a fi transferate pe gr─âtar. Se las─â s─â se r─âceasc─â de tot, ├«nainte de a fi puse ├«n recipientele ├«n care vor fi p─âstrate.
 • Se las─â tava de copt s─â se r─âceasc─â ├«nainte de a aranja pe ea urm─âtoarea serie de biscui╚Ťi. Altminteri, c─âldura t─âvii va ├«nmuia compozi╚Ťia ╚Öi va face biscui╚Ťii s─â se ├«ntind─â.

Probleme ╚Öi solu╚Ťii

Biscui╚Ťii se ├«ntind prea mult

 • Se pune aluatul pe o tav─â de copt r─âcit─â.
 • Se r─âce╚Öte aluatul ├«nainte de a-l da la cuptor.
 • Alt─â dat─â se va ├«nlocui o parte din cantitatea de unt cu gr─âsime vegetal─â. Dac─â folosi╚Ťi margarin─â, verifica╚Ťi eticheta ╚Öi verifica╚Ťi s─â aibe un con╚Ťinut de 80% gr─âsime.

Biscui╚Ťii nu se ├«ntind suficient

 • Se adaug─â 1-2 linguri de lichid, de exemplu lapte sau ap─â, ├«n aluatul r─âmas.
 • Se las─â aluatul s─â stea la temperatura camerei, ├«nainte de a forma biscui╚Ťii.
 • Alt─â dat─â se va folosi unt, ├«n loc de gr─âsime vegetal─â sau margarin─â.

Biscui╚Ťii sunt prea tari

 • Aluatul are prea mult─â f─âin─â. Se adaug─â 1-2 linguri de gr─âsimi vegetale, unt sau zah─âr ├«n aluatul r─âmas.
 • Aluatul a fost prea amestecat sau prea ├«ndelung m─ânuit. Data viitoare se va manevra mai pu╚Ťin.

Biscui╚Ťii sunt prea rumeni╚Ťi

 • Cuptorul este prea ├«ncins. Se verific─â temperatura cu un termometru pentru cuptor.
 • Se folosesc t─âvi de copt din aluminiu neregulat, f─âr─â margini. T─âvile de culoare ├«nchis─â provoac─â suprarumenirea biscui╚Ťilor.

Re╚Ťet─â PAS cu PAS


Re╚Ťete de biscui╚Ťi

Bilu╚Ťe proteice de vanilie cu diferite toppinguride Dulce by AnaO explozie de culoare ├«ntr-un desert s─ân─âtos, gustos ╚Öi u╚Öor de f─âcut. Aceste bilu╚Ťe proteice te ├«ncarc─â cu energie, doar privindu-le.O variant─â rapid─â de desert, u╚Öor de preparat, ce ajut─â la p─âstrarea mesei musculare, aduce r─âsf─â╚Ť papilelor gustative ╚Öi nici o modificare siluetei. ­čÖé
Piersicu╚Ťede Dulce by Ana├Än re╚Ťetele tradi╚Ťionale, piersicu╚Ťele sunt umplute cu miez de nuc─â pr─âjit─â, cacao ╚Öi rom. Dar parc─â aceste arome nu se potrivesc cu esteticul acestor fursecuri a╚Öa c─â, am decis s─â fac o variant─â diferit─â, mai delicat─â, ╚Öi am folosit gem de piersici ca arom─â de baz─â.
Salam de biscuiti cu ciocolatade Gabriela.ble.foodUn desert rapid, fara coacere si foarte versatil. Se poate personaliza sau adapta pentru diferite ocazii.
Turta dulce cu glazura de ciocolatade AndraTurta dulce este o reteta indragit─â de multi dintre noi. Turta dulce ne aduce aminte de copilarie si ne duce cu gandul la sarbatorile de iarna. Aceasta varianta cu glazura de ciocolata e super delicioasa, trebuie sa o incercati si voi.
Biscuiti – baby friendlyde Gabriela.ble.foodDe cand am descoperit reteta asta de biscuiti fara zahar, suntem toti indragostiti de ea. Ii facem foarte des.