Biscuiți cu nucă

AutorRamona Olaru
DificultateÎncepător

Acesti biscuiti simplu de facut va vor incanta cu gustul lor delicios si cu textura lor crocanta la exterior si perfect de moale la interior.

ShareSave
Biscuiti cu nuca ,crocanti ,gatiti dupa o reteta clasica
Randamente5 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 200 gr cremă de brânză
 80 gr unt (la temperatura camerei)
 130 gr zahăr
 140 gr făină
 60 gr nucă
 3 tbsp zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Crema de brânză, untul la temperatura camerei și zahărul se bat bine cu un mixer pentru 3-4 minute. Se adaugă făina și nuca (tăiată grosier) și omogenizăm bine până obținem un aluat. Aluatul obținut va fi mai moale, e ok, e normal.

2

Cu mâna (eu mi-am trecut mâinile puțin prin apă) se ia câte o bucată de aluat, se dă forma unei bile, se rostogolește prin zahărul pudră (astfel încât să fie distribuit peste tot) și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.

3

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 12-15 minute. Îi lăsăm la răcit în tavă pentru 5 minute apoi îi putem transfera într-un borcan cu capac.
Nu aș putea spune exact pentru cât timp rezistă în cutii închise pentru ca noi i-am topit în 2 zile, atât de buni au fost.

Ingrediente

 200 gr cremă de brânză
 80 gr unt (la temperatura camerei)
 130 gr zahăr
 140 gr făină
 60 gr nucă
 3 tbsp zahăr pudră

Indicații

1

Crema de brânză, untul la temperatura camerei și zahărul se bat bine cu un mixer pentru 3-4 minute. Se adaugă făina și nuca (tăiată grosier) și omogenizăm bine până obținem un aluat. Aluatul obținut va fi mai moale, e ok, e normal.

2

Cu mâna (eu mi-am trecut mâinile puțin prin apă) se ia câte o bucată de aluat, se dă forma unei bile, se rostogolește prin zahărul pudră (astfel încât să fie distribuit peste tot) și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.

3

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 12-15 minute. Îi lăsăm la răcit în tavă pentru 5 minute apoi îi putem transfera într-un borcan cu capac.
Nu aș putea spune exact pentru cât timp rezistă în cutii închise pentru ca noi i-am topit în 2 zile, atât de buni au fost.

Biscuiți cu nucă