Toate Rețetele
Prăjitură Trio CiocoBy Ancutsa CuisinePentru această prăjitură am pregătit ca bază un pandişpan cu cafea, l-am însiropat foarte puțin cu lapte, apoi am adăugat 3 feluri cu ciocolată: albă, cu lapte și neagră. Pentru glazura de deasupra am folosit tot ciocolată neagră.Tort ElenaBy Ancutsa CuisineDacă am tot pregătit pentru ai mei torturi cu ciocolată, acum a venit și rândul meu să pregătesc ceva pe gustul meu: un tort de vară, ușor, răcoritor, cu blat de vanilie și apă din flori de portocal,
cu multă frișcă și căpșuni proaspete, fructele mele preferate.
Dedic acest tort tuturor sărbătoriților care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.
Tartă cu căpșuni, cremă de vanilie și apă de trandafiriBy Ancutsa CuisineAzi împărtșesc cu voi rețeta unei tarte delicioase – o simfonie de arome. Pentru blat am folosit făină specială pentru patiserie (tarte, biscuiți, foietaje) tip 550, de care am fost foarte mulțumită, când am văzut ce textură și gust are blatul, deja m-a inspirat pentru viitoare rețete. Pentru crema am folosit vanilie și apă din flori de trandafiri, apoi am decorat cu ornamente din aluatul rămas, precum și căpșuni aromate, câteva linii de ciocolată și flori de frișcă. Pentru mine, această tartă nu a avut nevoie de zahăr, nici măcar de îndulcitor, pentru că a fost suficient de dulce de la frișcă și fructe.Tort Saint HonoréBy Ancutsa CuisineTort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă ganache, apoi cu mici choux-uri umplute cu cremă de vanilie şi de ciocolată şi ornate cu aureole de sfânt din zahăr caramelizat, specifice acestui desert.Briose tiramisu cu crema de mascarponeBy Coltul cu bunatatiNu pot spune ca iubesc tiramisu, dar aceste briose sunt atat de bune, ca merita incercate si de cei care nu sunt innebuniti dupa aceasta prajitura. Daca nu va place cafeaua in dulciuri, puteti oricand renunta la lingurita de cafea din sirop. Oricum ati alege, va garantez ca nu sunt doar simple de facut, dar si delicioase.Tort cu nucă de cocos și cremă de unt cu cafeaBy Ancutsa CuisinePentru noi, Revelionul este o dublă sărbătoare, pentru că îl sărbătorim pe tata (Vasile). Am pregătit un tort cu blat cu nuci (anul acesta am avut multe albușuri de la alte prăjituri, așa că am modificat un pic blatul), cremă de unt și cafea, sirop cu portocală și rom și un decor cu multă nucă de cocos, flori de frișcă, struguri albi (am găsit chiar fără semințe), dar și coacăze roșii (pe care le-am cumpărat la sfârșitul verii și le-am congelat special pentru torturi).