Ceva Dulce

Toate Rețetele

Tort Cizmulițele lui Moș NicolaeBy Ancutsa CuisinePentru mine, tortul acesta a fost magic… în timp ce pregăteam cizmulițele (tortul), am primit ciocolata de la Moș Nicolae... la timp, pentru că tocmai terminasem ciocolata și luasem o pauză să mă gândesc ce soluție să găsesc... Cred că m-a văzut Moșul că mă chinui și mi-a trimis ajutorul... A fost o surpriză neașteptată!
Desert grecesc răcoritor – yaourti me meliBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roAcest desert, atât de simplu de preparat, la orice oră din zi, este într-adevăr spectaculos. De pe mesele grecilor, nu prea lipsește. Noi îl savurăm ori de câte ori vrem să ne imaginăm că suntem în Grecia. Ingredientele de bază nu ne lipsesc niciodată și sunt convinsă că nici vouă. Este răcoritor, nutritiv și satisface pofta de dulce, putând fi controlată cantitatea de miere în funcție de preferințele fiecăruia. Vă las mai jos cantitățile pentru o persoană.
Plăcintă aperitiv cu aluat fără drojdieBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roPentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas. Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc. Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această "impletitură" se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii.  Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.
Plăcintă aromată cu dovleac și mereBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roÎn cele de urmează vă prezint o delicioasă plăcintă aromată cu dovleac și mere coapte. Da, da, plăcintă. Știu, din fotografii pare altceva, nicidecum o plăcintă, însă cum piticul visa tot la cozonacul de Paște, pe care l-am terminat de ceva timp, am zis ca plăcinta cea de toate zilele să aibă straie noi și să ne ducă cu gândul tot la cozonacul împletit. Am folosit cel mai versatil aluat, de care știu că și voi v-ați îndrăgostit și pe care îl folosim la pâine, la plăcintele aperitiv și chiar pentru foccacia. Acestea fiind zise, așa-i că vă apucați de treabă și voi?