Tort Cizmulițele lui Moș Nicolae

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Pentru mine, tortul acesta a fost magic… în timp ce pregăteam cizmulițele (tortul), am primit ciocolata de la Moș Nicolae... la timp, pentru că tocmai terminasem ciocolata și luasem o pauză să mă gândesc ce soluție să găsesc... Cred că m-a văzut Moșul că mă chinui și mi-a trimis ajutorul... A fost o surpriză neașteptată!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire3 oreTimp de preparare40 minuteTimp total3 ore 40 minute

Ingrediente:

Blaturile:
 7 ouă mari
 sare
 5 ml îndulcitor
 20 gr nuci pecan rumenite și măcinate
 40 gr nuci caju măcinate
 40 ml ulei
 7 gr praf de copt
 115 gr făină
 7 tbsp apă fierbinte
 1 tsp coajă de mandarine
Crema de castane:
 125 gr cremă mascarpone
 250 ml frișcă lichidă
 3 tsp piure de castane
 80 gr ciocolată amăruie 65% cacao
Crema roșie pentru decor:
 250 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 1 tsp cacao
 Colorant alimentar gel Christmas Red
 Colorant alimentar gel Orange
 30 gr ciocolată neagră
 2 tbsp frișcă lichidă
 Nucă de cocos
 Marshmallows
 acadea bastonaș
 Coacăze
 Figurine de ciocolată

Mod de preparare:

Blaturile:
1

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și făina, amestecând după fiecare. Din compoziția obținută coci 2 foi, maxim 20 de minute (fiecare), la foc mediu (într-o tavă cu hârtie de copt sau cu ulei tip spray). Când blatul este gata, îl scoți din cuptor și-l răstorni pe un șervet de bucătărie, pentru a coace următorul blat. Vei obține blaturi fragede cu textură și gust de pișcot.

Crema de castane:
2

Bați frișca mai moale și o dai deoparte.
Amesteci ciocolata topită cu mascarponele și piureul de castane, apoi adaugi frișca și omogenizezi.

Montare:
3

Decupezi din foile de pișcot formele necesare ghetuței: câte 2 tălpi și mai multe discuri pentru că ai nevoie de înălțime. Lipești piesele cu crema de castane. Resturile de blat le poți folosi pentru a da înălțime ghetuțelor.

Crema roșie pentru decor:
4

Din nou, bați frișca mai moale și dai deoparte. Într-un bol încăpător pui crema mascarpone și adaugi frișca. Ai grijă să oprești puțină frișcă pentru blănița cizmelor. Adaugi colorant alimentar portocaliu și roșu și, opțional, puțină cacao și amesteci.

Decor:
5

Îmbraci cizmulițele în crema roșie. Cu frișca rămasă faci blănița cizmelor. Pentru tălpi și șireturi, pregătești puțină cremă din ciocolată neagră topită și amestecată cu frișcă lichidă și decorezi cu un poș.
Decorezi cu nucă de cocos, marshmallows, acadea bastonaș, coacăze, figurine de ciocolată.
Poftă Bună!

Sfaturi și trucuri:
6

• Pentru a încopora bine făina, poți bate compoziția cu mixerul, câtă vreme nu pui făina toată odată, ci cu lingură cu lingură, amestecând după fiecare ușor, la viteză mică.
• Nu coace prea mult blatul, pentru că se va usca și va avea miros (și gust) de ou (omletă). 20 minute sunt suficiente pentru o tavă mare.

Ingrediente

Blaturile:
 7 ouă mari
 sare
 5 ml îndulcitor
 20 gr nuci pecan rumenite și măcinate
 40 gr nuci caju măcinate
 40 ml ulei
 7 gr praf de copt
 115 gr făină
 7 tbsp apă fierbinte
 1 tsp coajă de mandarine
Crema de castane:
 125 gr cremă mascarpone
 250 ml frișcă lichidă
 3 tsp piure de castane
 80 gr ciocolată amăruie 65% cacao
Crema roșie pentru decor:
 250 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 1 tsp cacao
 Colorant alimentar gel Christmas Red
 Colorant alimentar gel Orange
 30 gr ciocolată neagră
 2 tbsp frișcă lichidă
 Nucă de cocos
 Marshmallows
 acadea bastonaș
 Coacăze
 Figurine de ciocolată

Indicații

Blaturile:
1

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și făina, amestecând după fiecare. Din compoziția obținută coci 2 foi, maxim 20 de minute (fiecare), la foc mediu (într-o tavă cu hârtie de copt sau cu ulei tip spray). Când blatul este gata, îl scoți din cuptor și-l răstorni pe un șervet de bucătărie, pentru a coace următorul blat. Vei obține blaturi fragede cu textură și gust de pișcot.

Crema de castane:
2

Bați frișca mai moale și o dai deoparte.
Amesteci ciocolata topită cu mascarponele și piureul de castane, apoi adaugi frișca și omogenizezi.

Montare:
3

Decupezi din foile de pișcot formele necesare ghetuței: câte 2 tălpi și mai multe discuri pentru că ai nevoie de înălțime. Lipești piesele cu crema de castane. Resturile de blat le poți folosi pentru a da înălțime ghetuțelor.

Crema roșie pentru decor:
4

Din nou, bați frișca mai moale și dai deoparte. Într-un bol încăpător pui crema mascarpone și adaugi frișca. Ai grijă să oprești puțină frișcă pentru blănița cizmelor. Adaugi colorant alimentar portocaliu și roșu și, opțional, puțină cacao și amesteci.

Decor:
5

Îmbraci cizmulițele în crema roșie. Cu frișca rămasă faci blănița cizmelor. Pentru tălpi și șireturi, pregătești puțină cremă din ciocolată neagră topită și amestecată cu frișcă lichidă și decorezi cu un poș.
Decorezi cu nucă de cocos, marshmallows, acadea bastonaș, coacăze, figurine de ciocolată.
Poftă Bună!

Sfaturi și trucuri:
6

• Pentru a încopora bine făina, poți bate compoziția cu mixerul, câtă vreme nu pui făina toată odată, ci cu lingură cu lingură, amestecând după fiecare ușor, la viteză mică.
• Nu coace prea mult blatul, pentru că se va usca și va avea miros (și gust) de ou (omletă). 20 minute sunt suficiente pentru o tavă mare.

Tort Cizmulițele lui Moș Nicolae