fbpx

Desert grecesc răcoritor – yaourti me meli

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Acest desert, atât de simplu de preparat, la orice oră din zi, este într-adevăr spectaculos.
De pe mesele grecilor, nu prea lipsește.
Noi îl savurăm ori de câte ori vrem să ne imaginăm că suntem în Grecia.
Ingredientele de bază nu ne lipsesc niciodată și sunt convinsă că nici vouă.
Este răcoritor, nutritiv și satisface pofta de dulce, putând fi controlată cantitatea de miere în funcție de preferințele fiecăruia.
Vă las mai jos cantitățile pentru o persoană.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire5 minsTimp Total10 mins

Ingrediente:

 150 g Iaurt grecesc
 1 linguri(ă) Miere
 5 Migdale
 3 Mieji de nuca
 Fructe la alegere

Mod de preparare:

1

Preparatul nu doar că este alcătuit din ingrediente simple, ci se și pregătește simplu.
Se adaugă iaurtul grecesc într-un bol de servire, se presară nucile și migdalele mărunțite cu un cuțit. Se poate opta fie pentru nuci, fie pentru migdale, însă noi le preferăm pe ambele.
Nucile și migdalele le hidratez peste noapte, apoi le coc în cuptor.
De copt, nu le coc mereu, dar hidratarea nu o sar niciodată, de când am aflat importanța acesteia.

2

Se adaugă apoi mierea și fructele.
Fructele sunt opționale, însă noi preferăm să le adăugăm și pe acestea.
La final ne așezăm confortabil în colțul de relaxare de pe balcon și savurăm desertul cu gândul la minunata Grecie.

3

* Acest preparat poate fi oferit și celor mici, dar nu înainte de 1 an.
Mierea nu se oferă copiilor cu vârsta mai mică de 1 an, din cauza riscului de botulism.
Este de preferat să se ofere chiar după vârsta de 2 ani, având în vedere că este tot un îndulcitor, însă neapărat o miere certificată.
Nucile și migdalele se oferă acestora măcinate, pentru a preveni înecul.

Ingrediente

 150 g Iaurt grecesc
 1 linguri(ă) Miere
 5 Migdale
 3 Mieji de nuca
 Fructe la alegere

Direcții

1

Preparatul nu doar că este alcătuit din ingrediente simple, ci se și pregătește simplu.
Se adaugă iaurtul grecesc într-un bol de servire, se presară nucile și migdalele mărunțite cu un cuțit. Se poate opta fie pentru nuci, fie pentru migdale, însă noi le preferăm pe ambele.
Nucile și migdalele le hidratez peste noapte, apoi le coc în cuptor.
De copt, nu le coc mereu, dar hidratarea nu o sar niciodată, de când am aflat importanța acesteia.

2

Se adaugă apoi mierea și fructele.
Fructele sunt opționale, însă noi preferăm să le adăugăm și pe acestea.
La final ne așezăm confortabil în colțul de relaxare de pe balcon și savurăm desertul cu gândul la minunata Grecie.

3

* Acest preparat poate fi oferit și celor mici, dar nu înainte de 1 an.
Mierea nu se oferă copiilor cu vârsta mai mică de 1 an, din cauza riscului de botulism.
Este de preferat să se ofere chiar după vârsta de 2 ani, având în vedere că este tot un îndulcitor, însă neapărat o miere certificată.
Nucile și migdalele se oferă acestora măcinate, pentru a preveni înecul.

Desert grecesc răcoritor – yaourti me meli