Toate Rețetele
Dulceaţă din struguri negriBy Ancutsa CuisinePentru această dulceaţă am cules de la ţară nişte struguri negri, care nu sunt plăcuţi la mâncat pentru că boabele au pieliţa groasă şi mulţi sâmburi. Dar au un parfum aparte şi aromă de căpşunică, încât sunt minunaţi în dulceaţă. Dulceaţă din struguri albi cu whiskyBy Ancutsa CuisinePentru această dulceaţă am ales un soi de struguri albi fără seminţe. Pentru un gust deosebit, am ales să folosesc şi whisky, nu mult, doar un pic, atât cât să-i pună în evidenţă personalitatea. Astfel că am fost foarte încântată de dulceaţa obţinută, iar acum o păstrez pentru ocazii speciale.Gem de căpșuni cu ardei chiliBy Soare ElenaDacă ești fan chili, trebuie să încerci combinația aceasta!Zacuscă de vinete şi ardeiBy Ancutsa CuisineÎn fiecare an prepar zacuscă din vinete, ardei şi ceapă, după reţeta mamei.
Anul acesta am luat nu doar ardei kapia, ci şi ardei galbeni şi roşii, au fost foarte aromaţi.
Am cumpărat legumele din vară, în mai multe etape, când au fost mai ieftine, le-am congelat şi am aşteptat să se răcească bine vremea pentru a pregăti zacusca. A trebuit să aştept mai mult pentru că toamna a fost călduroasă, de aceea am pregătit-o abia zilele trecute. Am obţinut 6 borcane de 720 g şi unul de 270 g.
Zacusca dietetica de vinete si ardei coptiBy Zice MamiO zacusca super gustoasa, din legume coapte, cu foarte putin ulei!Gem de mureBy Ancutsa CuisineAm cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem.
Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi.