Am cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem.
Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Speli murele cu grijă, să nu le zdrobești. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.
Așezi fructele într-o cratiță încăpătoare, pentru că o suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere. Presari zahărul peste mure, amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să se amestece cu zahărul.
Pui gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci des, ca să nu se lipească.
Când s-a legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.
Torni gemul fierbinte în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Speli murele cu grijă, să nu le zdrobești. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.
Așezi fructele într-o cratiță încăpătoare, pentru că o suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere. Presari zahărul peste mure, amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să se amestece cu zahărul.
Pui gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci des, ca să nu se lipească.
Când s-a legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.
Torni gemul fierbinte în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.
Poftă Bună!