Gem de mure

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Am cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem.
Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 715 gr mure
 300 gr zahăr tos

Mod de preparare:

1

Speli murele cu grijă, să nu le zdrobești. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.

2

Așezi fructele într-o cratiță încăpătoare, pentru că o suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere. Presari zahărul peste mure, amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să se amestece cu zahărul.

3

Pui gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci des, ca să nu se lipească.

4

Când s-a legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.

5

Torni gemul fierbinte în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.
Poftă Bună!

Ingrediente

 715 gr mure
 300 gr zahăr tos

Indicații

1

Speli murele cu grijă, să nu le zdrobești. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.

2

Așezi fructele într-o cratiță încăpătoare, pentru că o suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere. Presari zahărul peste mure, amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să se amestece cu zahărul.

3

Pui gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci des, ca să nu se lipească.

4

Când s-a legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.

5

Torni gemul fierbinte în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.
Poftă Bună!

Gem de mure