Prăjituri

Toate Rețetele

Ștrudel cu mărBy KUTTFantezia și bogăția combinațiilor inedite, așezate cu fast în farfuriile de porțelan ale restaurantelor elegante din capitala Austriei, dictează un stil aparte, specific vienez. Viena, cu grația ei elaborată și apetitul deschis pentru nou, este probabil singurul oraș din lume care a influențat un curent culinar distinct, cunoscut în lume drept bucătărie vieneză. Unul dintre cele mai populare deserturi vieneze este ștrudelul cu măr, pe numele său original Apfelstrudel. Chiar dacă este un preparat tradițional vienez, variațiuni ale ștrudelului cu măr vei întâlni și în Bavaria, nordul Italiei sau alte țări ale fostului Imperiu Austro-Ungar. Chiar dacă rețeta noastră de ștrudelul cu măr nu presupune chiar cea mai simplă și rapidă cale de a obține un desert perfect, noi credem că savoarea intensă, atât de plăcută papilelor gustative merită pe deplin efortul de a crea această mică și desăvârșită operă de artă culinară.
Galette cu mereBy KUTTO poți numi galette, dacă dorești să aibă aerul sofisticat al bucătăriei franțuzești, sau poți să-i spui simplu tartă cu mere, dacă preferi sinceritatea autentică a unui desert rustic, ușor de preparat și repede de terminat (a se citi devorat). La origini o celebră plăcintă franțuzească gătită în toate casele în zilele de sărbătoare, galette este un fel de prăjitură rustică, de formă rotundă, din aluat subțire, cu diverse umpluturi delicioase. Cea mai iubită versiune a galettei franțuzești rămâne tarta rustică cu marginile întoarse, umplută cu felii rumene de mere, înnobilate cu puțin praf auriu-roșcat de scorțișoară. Rețeta extrem de simplă, chiar și pentru o novice în tainele bucătăriei, necesită ingrediente puține și necostisitoare, însă rezultatul final va umple toată casa de un miros ispititor, va transforma farfuriile în opere de artă, iar celor din jurul mesei le va aprinde scântei de încântare în priviri.
Ruladă de Crăciun: cu portocale și crăciunițeBy Ancutsa CuisineDin seria rulade de Crăciun, am pregătit ieri una cu cremă mascarpone, frișcă și portocale, iar pentru aluat am folosit de asemenea suc de portocală și un desen cu crăciunițe, la care am muncit vreo oră, dar a fost distractiv. A ieșit pufoasă și parfumată, încercați și-o să vă placă! Am pudrat-o cu zahăr pudră cu aromă de rom, care în combinație cu portocala, a fost delicios!
Prăjitură cu miere şi smântânăBy Ancutsa CuisinePrăjitura cu foi cu miere şi cremă cu smântână este nelipsită de Revelion. Cu foi fragede și cremă fină, nu este o prăjitură pretențioasă, se pregătește ușor, și este pe placul celor mari și celor mici. Anul acesta am folosit reţeta clasică, pe care o am de la mama. Ea nu pune praf de copt la foi, ci bicarbonat stins în zeamă de lămâie. Am observat că le dă altă textură. Au ieşit mai fragede şi mai pufoase.
Mere in foietajBy Madi CuisineO bunătate de sezon! Mere aromate cu rom, scorţişoară şi portocală, îmbrăcate într-un strat delicios de aluat de foietaj uşor crocant şi pudrat cu zahăr vanilat.
Prăjitura Doamnei CrăciunBy LovemadeedibleO prăjitură clasică, Tăvălita, reinterpretată pentru Crăciun și adaptată pentru a fi și pe placul celor care nu apreciază prăjiturile cu esențe provenite din alcool.