Rețete cu Carne

Toate Rețetele

Burger de casăBy KUTTCine nu iubește burgerii? Sau, mai bine zis, cine poate rezista tentației de a mușca cu nesaț dintr-o chiftea bine rumenită pe grill, acoperită de straturi multe de legume, cu sosuri delicioase, ce curg valuri-valuri între două jumătăți de chiflă albă și pufoasă? Hmmm, numai gândul la așa minunăție ne face să încingem de grabă grătarul și să ne apucăm de treabă. Pentru cei mai chipeși și gustoși burgeri, va fi nevoie să pui la bătaie ingredientele menționate alături.
Salată cu paste integrale și tonBy KUTTAi rămas fără idei pentru masa de prânz? Iată o rețetă care poate transforma pauza de prânz într-un răsfăț culinar: salată cu paste integrale și ton. Cu un efort minim, de numai 20 de minute, poți pregăti această salată pentru un prânz planificat acasă sau pentru a fi luată în caserolă pentru pauza de la mijlocul unei zile petrecute la birou.
Doradă în stil mediteraneanBy KUTTDieta oamenilor din această zonă a globului este și ea simplă, bazată pe legume, carne albă și, în general, pe alimente ușoare, bogate în vitamine și minerale. Hrana de calitate este esențială, iar longevitatea specifică popoarelor din zona Mediteranei se datorează și meniului sănătos pe care îl adoptă. Învață și tu din înțelepciunea acestor oameni și rafineză-ți gusturile cu cele mai bune preparate mediteraneene. Dorada este unul dintre peștii cu cea mai apreciată textură și gust al cărnii. Fie că se prăjește pe grill sau se gătește în cuptor, dorada trebuie inclusă în alimentație atunci când îți propui un mod de viață sănătos. În continuare, îți dezvăluim cum preparăm noi dorada la cuptor, în stil mediteranean.
Steak de vită la tigaieBy KUTTOrice gurmand adevărat va ști să aprecieze corect priceperea unui bucătar după cât de bine gătește un steak de vită. A obține o friptură suculentă, gustoasă, cu textură și culoare perfectă poate reprezenta pentru mulți dintre noi o adevărată probă de foc în bucătărie. Și nu întâmplător am folosit această sintagmă, pentru că succesul preparării fripturii de vită depinde, într-o mare măsură, de cât de bine vei ști să moderezi iuțeala focului și de cât timp vei expune carnea la căldura din tigaie sau grill. Carnea de vită nu este unul dintre ingredientele des folosite în bucătăriile românești, fiind considerată, în general, o carne dificil de preparat. Noi credem că e mare păcat dacă nu îi acorzi măcar o șansă să îți demonstreze contrariul. Sunt câteva reguli de aur pe care trebuie să le respecți atunci când gătești vită, iar dacă vei ține cont de acestea, te vei bucura negreșit de un gust excelent, perfect echilibrat, demn de toată noblețea bucătăriei britanice sau de faima lipsită de modestie a unui steak gătit în stil american. La rețeta propusă de noi, trebuie să alegi felii de antricot de vită rib eye.