Burger de casă

AutorKUTT
DificultateIntermediar

Cine nu iubește burgerii? Sau, mai bine zis, cine poate rezista tentației de a mușca cu nesaț dintr-o chiftea bine rumenită pe grill, acoperită de straturi multe de legume, cu sosuri delicioase, ce curg valuri-valuri între două jumătăți de chiflă albă și pufoasă?
Hmmm, numai gândul la așa minunăție ne face să încingem de grabă grătarul și să ne apucăm de treabă.
Pentru cei mai chipeși și gustoși burgeri, va fi nevoie să pui la bătaie ingredientele menționate alături.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 kg Carne tocată de vită
 4 Chifle
 4 Felii de brânză cheddar
 1 Ou
 ¼ mg Pesmet
 Sos Worcestershire
 Muștar
 2 Căței de usturoi
 Sare
 Piper
 3 Roșii
 3 Cepe
 Castraveți murați
 Ardei iuți jalapeno murați
 Rucola
 2 tbsp Zahăr
 Ulei de măsline
 Oțet balsamic
 Ketchup, sos barbeque sau sos de maioneză după preferințe

Mod de preparare:

1

Într-un bol încăpător amestecă carnea tocată cu oul, pesmetul, 1 lingură de sos Worcestershire, 1 lingură de muștar, 2 căței de usturoi zdrobiți, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper. Pasta formată se împarte în bile egale pe care le aplatizezi cu podul palmei sau o spatulă, formând 4 chiftele vesele și rotunjoare, ce vor aștepta cuminți până treci cu bine și de pasul ce urmează.

2

Scoate de la păstrare cel mai precis cuțit de feliere pe care îl ai în dotare, căci acum e momentul să-i testezi abilitățile.
Feliază subțire roșiile, ceapa, castraveții murații și ardeii jalapeno.

3

Cruciatul din bucătăria noastră pentru astfel de misiuni precise este, fără îndoială, cuțitul Kutt Hanma, cu aspect de lovituri de ciocan.

4

Cel mai burger între burgeri este cel ce se respectă îndeajuns încât să-ți îngăduie timp suficient pentru a carameliza o parte din feliile de ceapă. Pentru acest procedeu, încălzește o tigaie la temperatură medie, toarnă câțiva stropi de ulei de măsline, pune jumătate din cantitatea de felii de de ceapă, adaugă 2 lingurițe de zahăr, puțin oțet balsamic și lasă pe foc până când ceapa se înmoaie.

5

Mai rămâne să speli o mână de frunze de rucola, pe care le lași apoi la scurs și poți trece la pasul cu numărul următor.

6

E timpul să răsplătești frumos timpul de așteptare al chiftelelor din carne și să le așezi frumos pe grilajul încins al grătarului, lăsându-le la fript, când pe o parte, când pe cealaltă, până își schimbă culoarea, devenind rumene și strălucitoare. Atenție, însă! Prea mult stat pe grătar dăunează, așa că fii pe fază și ia-le deoparte cât încă sunt suculente și nu s-au închis de tot la culoare.

7

Cam de 7-8 minute au nevoie să se rumenească, așa încât mijlocul să nu le fie crud, iar estetica să fie ideală. Pentru siguranță, poți testa tăind chifteaua cu cuțitul. Dacă mijlocul e roz, înseamnă că mai are nevoie de gătire.
Cu două minute înainte de a fi gata, îmbracă fiecare chiftea cu o felie de brânză cheddar și lasă pe grill până începe să se topească.
Ia apoi chiflele în două și plasează jumătățile cu partea secționată pe grătar și lasă-le să se prăjească ușor, preț de o jumătate de minut.

8

Pasul final e destinat procesului de creație, când toate ingredientele pregătite în etapele anterioare se pun la un loc și devin ceea ce trebuie să fie de fapt un burger adevărat: o capodoperă culinară.
Pe felia inferioară de chiflă, așterne un pat generos de ketchup, sos barbeque, maioneză sau orice alt sos preferi, pune câte un strat din legumele pregătite și unul de rucola, așază chifteaua ca pe o pernuță otomană peste faldurile multicolore de legume și apoi acoperă totul cu turbanul din chiflă albă, împodobită cu boabe de susan.

9

Și gata, acum ai în față o explozie de culoare, gusturi, arome și mirosuri îmbătătoare! Un burger bogat, chipeș și savuros!
Poftă bună!

Dacă vrei și tu propriul cruciat în bucătărie, responsabil cu cele mai precise tăieturi, hai pe www.kutt.ro .

Ingrediente

 1 kg Carne tocată de vită
 4 Chifle
 4 Felii de brânză cheddar
 1 Ou
 ¼ mg Pesmet
 Sos Worcestershire
 Muștar
 2 Căței de usturoi
 Sare
 Piper
 3 Roșii
 3 Cepe
 Castraveți murați
 Ardei iuți jalapeno murați
 Rucola
 2 tbsp Zahăr
 Ulei de măsline
 Oțet balsamic
 Ketchup, sos barbeque sau sos de maioneză după preferințe

Indicații

1

Într-un bol încăpător amestecă carnea tocată cu oul, pesmetul, 1 lingură de sos Worcestershire, 1 lingură de muștar, 2 căței de usturoi zdrobiți, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper. Pasta formată se împarte în bile egale pe care le aplatizezi cu podul palmei sau o spatulă, formând 4 chiftele vesele și rotunjoare, ce vor aștepta cuminți până treci cu bine și de pasul ce urmează.

2

Scoate de la păstrare cel mai precis cuțit de feliere pe care îl ai în dotare, căci acum e momentul să-i testezi abilitățile.
Feliază subțire roșiile, ceapa, castraveții murații și ardeii jalapeno.

3

Cruciatul din bucătăria noastră pentru astfel de misiuni precise este, fără îndoială, cuțitul Kutt Hanma, cu aspect de lovituri de ciocan.

4

Cel mai burger între burgeri este cel ce se respectă îndeajuns încât să-ți îngăduie timp suficient pentru a carameliza o parte din feliile de ceapă. Pentru acest procedeu, încălzește o tigaie la temperatură medie, toarnă câțiva stropi de ulei de măsline, pune jumătate din cantitatea de felii de de ceapă, adaugă 2 lingurițe de zahăr, puțin oțet balsamic și lasă pe foc până când ceapa se înmoaie.

5

Mai rămâne să speli o mână de frunze de rucola, pe care le lași apoi la scurs și poți trece la pasul cu numărul următor.

6

E timpul să răsplătești frumos timpul de așteptare al chiftelelor din carne și să le așezi frumos pe grilajul încins al grătarului, lăsându-le la fript, când pe o parte, când pe cealaltă, până își schimbă culoarea, devenind rumene și strălucitoare. Atenție, însă! Prea mult stat pe grătar dăunează, așa că fii pe fază și ia-le deoparte cât încă sunt suculente și nu s-au închis de tot la culoare.

7

Cam de 7-8 minute au nevoie să se rumenească, așa încât mijlocul să nu le fie crud, iar estetica să fie ideală. Pentru siguranță, poți testa tăind chifteaua cu cuțitul. Dacă mijlocul e roz, înseamnă că mai are nevoie de gătire.
Cu două minute înainte de a fi gata, îmbracă fiecare chiftea cu o felie de brânză cheddar și lasă pe grill până începe să se topească.
Ia apoi chiflele în două și plasează jumătățile cu partea secționată pe grătar și lasă-le să se prăjească ușor, preț de o jumătate de minut.

8

Pasul final e destinat procesului de creație, când toate ingredientele pregătite în etapele anterioare se pun la un loc și devin ceea ce trebuie să fie de fapt un burger adevărat: o capodoperă culinară.
Pe felia inferioară de chiflă, așterne un pat generos de ketchup, sos barbeque, maioneză sau orice alt sos preferi, pune câte un strat din legumele pregătite și unul de rucola, așază chifteaua ca pe o pernuță otomană peste faldurile multicolore de legume și apoi acoperă totul cu turbanul din chiflă albă, împodobită cu boabe de susan.

9

Și gata, acum ai în față o explozie de culoare, gusturi, arome și mirosuri îmbătătoare! Un burger bogat, chipeș și savuros!
Poftă bună!

Dacă vrei și tu propriul cruciat în bucătărie, responsabil cu cele mai precise tăieturi, hai pe www.kutt.ro .

Burger de casă