Copănele cu păstăi și usturoiBy CatalinaSCMO mâncare ușor de făcut și extrem de delicioasă.Vinete coapte în cuptor cu brânză de capră servite pe pat de crutoane și sos de roșii aromatBy alexandraioanasimonO rețetă delicioasă care se poate face în maxim 35 de minute! Vinete coapte, brânză de capră topită și rumenită la cuptor, crutoane înfierbântate cu ulei de măsline și fulgi de sare și un sos „plin” de roșii.Quiche LorraineBy Cooking among the starsAceasta tarta ma duce cu gandul la inceputul pasiunii mele.😁 si parca devin usor melancolica. Aveam vreo 13-14 ani si ma uitam la emisiunea asta, super draguta: Sa gatim frantuzeste si imi scriam retetele pe care le vedeam intr-un caiet, special cumparat😍 mi-a placut foarte mult de prezentatoarea emisiunii @laura_calder. Bucataria ei era asa cute si mereu isi cumpara flori si avea o vaza prezenta in bucatarie. Deja devin prea melancolica...mai bine ma opresc aici🙊 Shakshouka by DenisaBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roNu e prima dată când facem shakshouka, dar e prima dată când am adăugat și năut.
Conform Wikipedia, Shakshuka (sau Shakshoka, Shakshouka; arabă: شكشوكة=Šakšūka) este o specialitate a bucătăriei nord-africane și a celei evreiești și este preparată din ouă într-un sos de roșii, ardei iute și ceapă.
Shakshuka este un mic dejun foarte popular în primul rând în Israel, unde probabil a fost introdus cândva de evreii tunisieni și alți evrei maghrebieni și este considerat între timp mâncare tradițională.
Shakshuka, care a ajuns între timp în Israel mâncare națională și se mănâncă în primul rând la micul dejun, provine probabil din zona Africii de Nord, precum Tunisia, Algeria și Egipt. Acesta a fost, probabil, introdusă în Israel de evrei din Tunisia și din alte zone din Africa de Nord. O origine clară nu s-a putut până acum atribui.
În alte țări, cum ar fi Turcia, unde se numește Șakșuka, nu se folosesc ouă, ci vinete, dovlecei, cartofi și iaurt.
În Spania este răspândită varianta Pisto, care este preparată ca ratatouille și este servită de cele mai multe ori cu ochiuri.
În Algeria, este larg răspândită varianta Chakhchoukha. Acest fel de mâncare se servește fără ou, dar cu griș, carne de miel, vinete și dovlecei.Gulaș vânătoresc (mistreț)By Florin DanuțGulașul este o mâncare tradițională maghiară, care in decursul timpului i-a fermecat si pe români. Mai cunoscută în țară noastră este denumirea de tocăniță, însă rețeta este in mare neschimbată.
În Arad, județul situat la granița cu Ungaria, în fiecare an au loc mai multe festivaluri de ceaune, cum ar fi festivalul vânătorilor de la Bata, la care particip cu mare drag in fiecare ediție in tot anul de cand a fost înființat, la care am câștigat locul 1-2 la gulașul de mistreț. Aici ,bucătari profesioniști sau amatori se întrec în prepararea celebrului gulaș vânătoresc.
Acum fiecare bucătar folosește rețeta pe care o consideră a fi cea mai gustoasă, însă fără anumite alimente nu ar fi la fel de gustoasă. Dorada cu polenta si trufeBy Antonie CatalinDorada cu ierburi aromate, polenta cu trufe si parmezan, sos de usturoi.
Acest site foloseste cookies 🍪🍪🍪
Pentru a va face experienta cat mai placuta. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor.