Quiche Lorraine

AutorCooking among the stars
DificultateIntermediar

Aceasta tarta ma duce cu gandul la inceputul pasiunii mele.😁 si parca devin usor melancolica. Aveam vreo 13-14 ani si ma uitam la emisiunea asta, super draguta: Sa gatim frantuzeste si imi scriam retetele pe care le vedeam intr-un caiet, special cumparat😍 mi-a placut foarte mult de prezentatoarea emisiunii @laura_calder. Bucataria ei era asa cute si mereu isi cumpara flori si avea o vaza prezenta in bucatarie. Deja devin prea melancolica...mai bine ma opresc aici🙊

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Aluat :
 300 gr faina
 150 gr untura de porc
 2 oua
 1 tsp sare
 50100 ml apa
Umplutura :
 2 oua
 2 galbenusuri
 400 ml smantana
 100 gr sunca
 100 gr telemea nesarata (optional)
 sare, piper, curry, boia

Mod de preparare:

1

Am amestecat toate ingredientele pentru aluat, pana cand am obtinut un amestec omogen, care sa nu fie sfaramicios. De aceea, in functie de cum este aluatul se adauga apa, mai mult sau mai putina decat cantitatea indicata. Am acoperit aluatul si l-am pus la frigider pentru 30 de minute.

2

Pe urma, l-am mai framantat putin si l-am intins cu un sucitor si l-am pus in tava. Am intepat usor aluatul cu o furculita. Am pus in punga niste nuci si am pus peste aluat (asta ca sa nu se umfle aluatul) in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc redus.

3

Intre timp, am taiat fasii sunca si am prajit-o putin.

4

Am amestecat ingredientele pentru umplutura ( telemeaua trebuie taiata cubulete cat mai mici si neaparat sa fie nesarata, altfel tarta va fi prea sarata). Am condimentat dupa gust.

5

Am scos aluatul de tarta din cuptor, am presarat bucatile de sunca prajite si peste, am turnat compozitia cu smantana.

6

Am mai dat tarta la cuptor pentru inca 45 de minute la foc redus. E gata cand compozitia se incheaga si cand prinde o culoare aurie deasupra.
Am presarat putin patrunjel deasupra si am servit cu ketchup.

Ingrediente

Aluat :
 300 gr faina
 150 gr untura de porc
 2 oua
 1 tsp sare
 50100 ml apa
Umplutura :
 2 oua
 2 galbenusuri
 400 ml smantana
 100 gr sunca
 100 gr telemea nesarata (optional)
 sare, piper, curry, boia

Indicații

1

Am amestecat toate ingredientele pentru aluat, pana cand am obtinut un amestec omogen, care sa nu fie sfaramicios. De aceea, in functie de cum este aluatul se adauga apa, mai mult sau mai putina decat cantitatea indicata. Am acoperit aluatul si l-am pus la frigider pentru 30 de minute.

2

Pe urma, l-am mai framantat putin si l-am intins cu un sucitor si l-am pus in tava. Am intepat usor aluatul cu o furculita. Am pus in punga niste nuci si am pus peste aluat (asta ca sa nu se umfle aluatul) in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc redus.

3

Intre timp, am taiat fasii sunca si am prajit-o putin.

4

Am amestecat ingredientele pentru umplutura ( telemeaua trebuie taiata cubulete cat mai mici si neaparat sa fie nesarata, altfel tarta va fi prea sarata). Am condimentat dupa gust.

5

Am scos aluatul de tarta din cuptor, am presarat bucatile de sunca prajite si peste, am turnat compozitia cu smantana.

6

Am mai dat tarta la cuptor pentru inca 45 de minute la foc redus. E gata cand compozitia se incheaga si cand prinde o culoare aurie deasupra.
Am presarat putin patrunjel deasupra si am servit cu ketchup.

Quiche Lorraine