Torturi
Chocoflan cu dulceață de lapte și sos butterscotchBy Dulce by AnaEste prima oară când pregătesc un chocoflan, dar cu siguranță nu va fi și ultima dată. Deși nu are o aromă puternică de caramel, textura și gustul sunt absolut superbe. Eu prefer un gust intens de caramel așa că am pregătit un sos butterscotch lângă, dar prăjitura este absolut delicioasă și așa simplă, fără nimic alături.
Tort BoleroBy Ancutsa CuisineAm pregătit acest tort ca pe o explozie de arome și bucurie, care să estompeze monotonia iernii. Această bucurie o reprezintă fructele folosite. Am pregătit un blat cu migdale, mure și apă de flori de trandafir, l-am tăiat în 3 foi, pe care le-am însiropat delicat și le-am uns cu coulis de zmeură. L-am îmbrăcat în glazură oglindă, cu efect marmorat, în două nuanțe frumoase, calde, ca un dans pasional.
M-am gândit că o cremă cu mascarpone, frișcă, zmeură și coajă de lămâie, deloc dulce, ci mai degrabă ușor acrișoară va echilibra gustul final al tortului, ținând cont că glazura oglindă este de felul ei dulce.
Cât despre decorațiuni, destul de migăloase și ele, am lucrat ceva la ele, însă vă voi povesti mai pe larg altă dată despre acestea, pentru a nu îngreuna rețeta.
Când am terminat tortul, știam că trebuie să poarte un nume potrivit, așa că i-am spus Bolero, pentru că îmi place mult această compoziție.
Cheesecake cu piure de gutui si ciocolataBy Emilia MicuIata un cheesecake tomnatic, cu piure de gutui aromat. Este cel mai bun cheesecake gustat vreodata pe care va invit sa-l preparati si voi.Tort vegan cu mango și ciocolataBy magda.srecipesO reteta rapida de tort fara coacere, ce se pregateste extrem de usor. Combinatia de mango cu ciocolata neagra este dementiala.Tort red velvet cu piure de dovleacBy Emilia MicuTortul Red Velvet atrage in primul rand, prin culoarea sa minunata. Am adaptat putin reteta la anotimpul toamna si am adaugat si piure de dovleac in el. Foarte multumita de gust si aspect!Cheesecake cu mure, ciocolată albă și lâmâieBy Dulce by AnaÎmi place să mă bucur de fiecare fruct în sezonul lui, pentru că atunci atinge apogeul gustului și al savorii. Și uite așa, a venit rândul murelor, pe care le-am integrat într-un cheesecake fresh (ca doar e vară 🙂), cremos și cu note acrișoare de lămâie. Nu știu cât de mult vorbesc pozele de la sine, dar vă garantez că e delicioasă.