fbpx

Aluaturi Dulci

Toate Rețetele

Pancakes pufoaseBy Ramona DanescuAdor sa pregatesc micul dejun, iar pancakes-urile sunt mereu printre favorite.
Hot cross buns – chifle dulci cu scorțișoară și stafideBy Gabriela.ble.foodHot cross buns sunt chifle dulci, foarte aromate, pline de scorțișoară și fructe uscate. Sunt tradiționale din UK, Noua Zeelandă, Australia, India și se mănâncă în Vinerea Mare. Sunt decorate cu o cruce pentru a marca sfârșitul postului.
Dantele de zahărBy Ancutsa CuisineÎmi place să pregătesc torturi, dar și mai mult îmi place să le decorez. Am reușit în sfârșit să-mi cumpăr pastă pentru dantelă, așa că am pregătit dantele de zahăr colorate. Sunt delicate, de efect și nu mai ai nevoie de alte decoruri (care doar vor încărca vizual tortul), dacă dorești ca dantela să rămână în centrul atenției. Are gust de foaie de napolitană, nu e așa de dulce. Le poți colora cum vrei și te distrezi decorând. O să-ți spun și care e cea mai bună variantă de uscare, mai pe larg, în rețetă.
Clatite marocane cu grisBy Zice MamiClatite in stil marocan, pe numele lor braghrir, din 5 ingrediente simple: apa, gris, drojdie, miere si vanilie.
Aluat fraged cu untură și cidruBy Ancutsa CuisineAcest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, cornete cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Este un aluat mai greu din punct de vedere caloric, însă pregătit o dată pe an, de Sărbători, eu consider că se merită. Veți obține un platou cu dulciuri de Crăciun, care să încânte toți invitații. Eu am pregătit aluatul cu o zi înainte și l-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi (în Ajun) l-am împărțit în 3 bucăți (de mărimi diferite) și am făcut din el: saleuri, cornete cu cremă și cornulețe cu rahat (am primit de la sora mea rahat grecesc cu migdale și rahat cu coacăze, au fost deosebite și nu așa dulci ca la noi).
Mini chouxBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDacă până acum nu ați încercat pâte à choux în varianta baby friendly, vă sugerez să o faceți cât mai curând. Personal, consider că este cel mai simplu aluat și cel mai apreciat de către noi. În plus, variantele de umplere a gogoșelelor sunt diverse. Umplutura poate fi “dulce”, cât și “sărată”: cremă de nuci, diverse fructe coapte sau crude, în combinație cu iaurt, mascarpone, pate, cremă de brânză și verdeață, guacamole, pastă de avocado și ouă fierte, pastă de avocado și brânză etc. Cireșel le adoră chiar și simple și pot înlocui pâinea, cu succes. Sunt super pufoase și aerate. Se mai pot adăuga în aluat și vreo 2 linguri de nuci sau semințe măcinate pentru a le îmbogăți nutritiv.