fbpx

Cozonaci

Toate Rețetele

Hot cross buns – chifle dulci cu scorțișoară și stafideBy Gabriela.ble.foodHot cross buns sunt chifle dulci, foarte aromate, pline de scorțișoară și fructe uscate. Sunt tradiționale din UK, Noua Zeelandă, Australia, India și se mănâncă în Vinerea Mare. Sunt decorate cu o cruce pentru a marca sfârșitul postului.
Babka cu NutellaBy AndraO alta reteta pe care o puteti pregati de Craciun este babka cu Nutella. Babka este un cozonac despicat si impletit care isi are originile din comunitatile de evrei care traiau in Polonia si Ucraina. Acest desert a inceput sa fie popular in Statele unite in jurul anului 2010 cand multi evrei stabiliti in New York au inceput sa isi deschida patiserii si sa vanda acest preparat in forma lui traditionala sau mai putin traditionala. Reteta originala este cu dulceata, gem sau scortisoara, insa versiunea cu Nutella este cea mai populara si iubita.
PanettoneBy Hunger Management by LDExtrem de aromat și pufos, acest cozonac este perfect pentru masa de Crăciun.
Cozonac cu unt și cozonac cu nuci și mirodeniiBy Ancutsa CuisineAm pregătit doi cozonaci: unul cu unt și altul cu nuci, cacao și mirodenii. Sunt festivi, gustoși și gata de savurat cu cei dragi. Dacă vrei, poți face doi cozonaci la fel sau doi diferiți. Eu îți voi spune cantitățile, dacă vrei să-i pregătești ca mine.
Cozonac de Crăciun – în alt felBy MiaMariaPentru ca pregătirile de Crăciun să se desfășoare fără multă osteneală, cozonacul acesta poate fi preparat cu 2-3 săptămâni înainte. Când este gata, se unge cu unt și se presară cu un strat subțire de zahăr, apoi se înfășoară în folie de aluminiu. Înainte de a fi servit, se pudrează cu zahăr din belșug.
Coroniță de CrăciunBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roȘtiți ce nu lipsește niciodată de pe masa noastră de Crăciun? Cu siguranță mulți știu răspunsul. Este vorba despre cozonac. După multe încercări, am ajuns la rețeta perfectă pentru noi: un cozonac pufos, care se păstrează foarte bine câteva zile (dacă rezistă mai mult de o zi, desigur 🙈). Și pentru că în timpul anului fac cozonaci în forma clasică, de Crăciun e musai să aibă o formă mai specială, dar și o cremă pe care o iubim cu toții.