fbpx

Dulceață / Gem

Toate Rețetele

Marmelada de gutuiBy Emilia MicuToamna apare mereu intrebarea ce facem bun din gutui. Gem parca mai avem de anul trecut, asa ca este cazul pentru altceva! Ce ziceti de o marmelada buna? Pare tare dar este tartinabila, nu se depoziteaza la borcan si iti face dimineata mai colorata. Hai sa va arat cum am preparat-o eu.
Dulceață de dovleceiBy Ramona OlaruEu una am descoperit aceasta dulceata acum 2 ani și de atunci o tot fac pentru că m-am îndrăgostit efectiv de gustul ei. Oricum ar fi, această dulceață de dovlecei și-a câștigat loc în proviziile noastre pentru iarnă pentru gustul ei, plus că în sezon dovleceii sunt destul de accesibili, chiar și pentru cine nu-i are în grădină.
Dulceaţă de mere cu prune şi roşiiBy Ramona OlaruO dulceata deosebita, cu un gust si o culoare superbe! Si da,da, e cu roşii din acelea coapte! Eu am făcut dulceaţa asta pentru că m-a înebunit soră’mea de cap cu „Nouă aşa ne făcea mama când eram mici şi era aşa de bunăăăăă”. Si uite asa am descoperit aceasta bunatate care si a castigat loc de cinste in proviziile anuale de dulceturi din camara.
Dulceaţă de gutuiBy Ancutsa CuisineO dulceață pe care o iubesc pentru aroma ei unică, delicată este dulceața de gutui. Un secret pe care l-am învăţat de la părinţii mei este să pun şi câteva frunze de druşaim. Îi dă o aromă deosebită şi specifică. În primul rând, păstrez proporția o parte zahăr, două părți fructe, pentru că așa ne place mie și alor mei, însă țin cont și de cât sunt de dulci fructele. Cine preferă o dulceață mai dulce, adaptează după gustul său. În al doilea rând, la 1 kg de zahăr, de regulă se pun 750 ml apă. Eu păstrez acest etalon.