Patiserie

Toate Rețetele

Mini chouxBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDacă până acum nu ați încercat pâte à choux în varianta baby friendly, vă sugerez să o faceți cât mai curând. Personal, consider că este cel mai simplu aluat și cel mai apreciat de către noi. În plus, variantele de umplere a gogoșelelor sunt diverse. Umplutura poate fi “dulce”, cât și “sărată”: cremă de nuci, diverse fructe coapte sau crude, în combinație cu iaurt, mascarpone, pate, cremă de brânză și verdeață, guacamole, pastă de avocado și ouă fierte, pastă de avocado și brânză etc. Cireșel le adoră chiar și simple și pot înlocui pâinea, cu succes. Sunt super pufoase și aerate. Se mai pot adăuga în aluat și vreo 2 linguri de nuci sau semințe măcinate pentru a le îmbogăți nutritiv.
Covrigei cu morcovBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roPentru că a trecut ceva timp de când nu mai folosisem forma de covrigei, m-am gândit că Cireșel ar fi încântat de o nouă gustare cu această formă. Am făcut niște covrigei cu morcov ge-ni-ali, după spusele băieților. Îi puteți încerca și voi, chiar dacă nu aveți forma specifică. După ce i-am gustat și eu, vă asigur că nu veți regreta! Ii puteți decupa cu orice altă formă doriți, cu siguranță gustul nu se va schimba. Din ingredientele menționate mai jos, mie mi-au ieșit 40 de covrigei. Data viitoare sigur fac porție dublă/triplă, să ne săturăm cu toții.
Flatbread Din Iaurt cu Oua PrajiteBy Daniel BredaMicul dejun nu trebuie sa fie plictisitor, asa ca va propun aceste painici plate doar cu 2 ingrediente. Avantajul lor este ca se vor prepara foarte repede. Pofta buna!
Mini bagheteBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roÎn acest weekend am făcut niște mini baghete cu fulgi de secară, la care am folosit și maia de secară integrală, uscată, pe care voiam de ceva timp să o testez.
Plăcintă aperitiv cu aluat fără drojdieBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roPentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas. Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc. Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această "impletitură" se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii.  Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.
Souffle cu ghebe și goudaBy Flavor TailorsToamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.