Flatbread Din Iaurt cu Oua Prajite

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Micul dejun nu trebuie sa fie plictisitor, asa ca va propun aceste painici plate doar cu 2 ingrediente. Avantajul lor este ca se vor prepara foarte repede. Pofta buna!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 250 gr faina
 250 gr iaurt 3.5% sau grecesc
 10 gr praf de copt
 ½ tsp sare
 1 tbsp ulei de masline

Mod de preparare:

1

Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine pana se formeaza un aluat.

2

Impartim aluatul in 8 portii si formam din fiecare care o biluta si o lasam 5 minute sa se odihneasca

3

Se pune putina faina pe blatul de lucru si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, aluatul sa fie cat mai subtire intins.

4

Se pune putin ulei in tigaie, cand tigaia devine foarte fierbinte se pune aluatul cate 40-60 secunde pe fiecare parte.

5

Se servesc cu iaurt rece deasupra, praz proaspat si ou prajit.

Ingrediente

 250 gr faina
 250 gr iaurt 3.5% sau grecesc
 10 gr praf de copt
 ½ tsp sare
 1 tbsp ulei de masline

Indicații

1

Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine pana se formeaza un aluat.

2

Impartim aluatul in 8 portii si formam din fiecare care o biluta si o lasam 5 minute sa se odihneasca

3

Se pune putina faina pe blatul de lucru si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, aluatul sa fie cat mai subtire intins.

4

Se pune putin ulei in tigaie, cand tigaia devine foarte fierbinte se pune aluatul cate 40-60 secunde pe fiecare parte.

5

Se servesc cu iaurt rece deasupra, praz proaspat si ou prajit.

Flatbread Din Iaurt cu Oua Prajite