Mini baghete

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

În acest weekend am făcut niște mini baghete cu fulgi de secară, la care am folosit și maia de secară integrală, uscată, pe care voiam de ceva timp să o testez.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 250 gr Fulgi de secară
 150 gr Faina
 50 gr Maia de secară integrală uscată
 10 gr Drojdie uscata
 450 ml Apa călduță

Mod de preparare:

1

2

3

Pentru început am râșnit fulgii de secară, cu ajutorul râșniței pentru cafea, apoi am cernut pudra obținută.
Într-un bol am adăugat toate ingredientele uscate, apoi apa călduță.

4

Am omogenizat cu ajutorul mâinilor și am frământat aluatul obținut timp de circa 5 minute.
Am transferat apoi bila de aluat într-un bol curat, pe care apoi l-am acoperit cu folie alimentară.
Am lăsat aluatul la dospit, la temperatura camerei până și-a dublat volumul.
După circa 30 de minute am împărțit aluatul în 8 bucăți egale și am format mini baghete, pe care le-am așezat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru a manevra mai ușor aluatul relativ moale și lipicios, treceți bucățile de aluat prin făină, înainte de a le modela.

5

După ce am așezat pâinicile în tavă, am pulverizat apă peste ele, pentru a îndepărta excesul de făină.

6

Am copt baghetele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute.

7

După coacere, le-am învelit cu hârtie de copt și un prosop de bucătărie, pentru a se mai înmuia crusta exterioară.
După răcirea completă, le-am depozitat în pungi alimentare, învelite în prealabil în hârtie de copt.
În felul acesta s-au păstrat foarte bine până a doua zi dimineață, când le-am servit unse cu cremă de brânză, omletă, avocado, roșii și cârnați de casă.
Nouă ne-au plăcut tare mult servite în acest fel și din 8 doar una a mai scăpat neatinsă.
Dacă le încercați și voi, aștept să îmi dați de veste!

Ingrediente

 250 gr Fulgi de secară
 150 gr Faina
 50 gr Maia de secară integrală uscată
 10 gr Drojdie uscata
 450 ml Apa călduță

Indicații

1

2

3

Pentru început am râșnit fulgii de secară, cu ajutorul râșniței pentru cafea, apoi am cernut pudra obținută.
Într-un bol am adăugat toate ingredientele uscate, apoi apa călduță.

4

Am omogenizat cu ajutorul mâinilor și am frământat aluatul obținut timp de circa 5 minute.
Am transferat apoi bila de aluat într-un bol curat, pe care apoi l-am acoperit cu folie alimentară.
Am lăsat aluatul la dospit, la temperatura camerei până și-a dublat volumul.
După circa 30 de minute am împărțit aluatul în 8 bucăți egale și am format mini baghete, pe care le-am așezat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru a manevra mai ușor aluatul relativ moale și lipicios, treceți bucățile de aluat prin făină, înainte de a le modela.

5

După ce am așezat pâinicile în tavă, am pulverizat apă peste ele, pentru a îndepărta excesul de făină.

6

Am copt baghetele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute.

7

După coacere, le-am învelit cu hârtie de copt și un prosop de bucătărie, pentru a se mai înmuia crusta exterioară.
După răcirea completă, le-am depozitat în pungi alimentare, învelite în prealabil în hârtie de copt.
În felul acesta s-au păstrat foarte bine până a doua zi dimineață, când le-am servit unse cu cremă de brânză, omletă, avocado, roșii și cârnați de casă.
Nouă ne-au plăcut tare mult servite în acest fel și din 8 doar una a mai scăpat neatinsă.
Dacă le încercați și voi, aștept să îmi dați de veste!

Mini baghete