Prăjituri

Toate Rețetele

Prăjitură „tăvălită”By Ancutsa CuisineAceastă prăjitură o mâncam când eram mici, deși era de post, ne plăcea mult. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, nu am mai mâncat de ani buni. Comparativ cu rețeta pe care o am de la mama, eu am pus nucă și în blat, pentru mai multă aromă.
Ecleruri asortate, cu glazură oglindăBy Ancutsa CuisineAm experimentat, până acum, tot felul de ecleruri : cu vanilie, lămâie sau ciocolată, în forma clasică alungită, de inel, prăjitură, tort sau mono-porție. Cu ce sunt acestea diferite? Ei bine, sunt moderne, în sensul că se umple cu cremă, fără să le tai (comparativ cu cele tradiționale) și îmbrăcate în glazură oglindă (dar și alte glazuri), decorate cu fulgi de cocos, pentru un aer sofisticat. Sper să vă placă!
BrowniesBy Zice MamiDacă nu ați încercat nicio rețetă de brownies, să știți că a sosit timpul. Vă las aici o rețetă foarte simplă și rapidă pentru o tavă de 20×20 cm (9 bucăți). Dacă vă știți mari amatori de ciocolată, dublați cantitățile fără să stați pe gânduri.
Prăjitură Trio cu zmeurăBy Ancutsa CuisineDacă dorești un desert elegant, poți opta pentru o prăjitură cu două foi de pandișpan și trei straturi în degradé: sos de zmeură, cremă de zmeură, cremă albă. Pentru o notă finală, am adăugat și alune de pădure și fistic mărunțite împreună, la râșniță și presărate între straturile de cremă. I-au dat un gust complex, bogat, foarte interesant.
Prajitura cu afine si fulgi de migdaleBy petitecuisineO prajitura rapida, foarte gustoasa si aromata! Afinele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, dar contin si vitaminele A si E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu şi cupru. Este bine sa introducem aceste fructe in alimentatia noastra!
Crumble cu cireșeBy papadeliciossNu e cel mai estetic desert dar gustul e divin. Noi l-am servit cu înghețată.