Prăjitură Trio cu zmeură

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Dacă dorești un desert elegant, poți opta pentru o prăjitură cu două foi de pandișpan și trei straturi în degradé: sos de zmeură, cremă de zmeură, cremă albă. Pentru o notă finală, am adăugat și alune de pădure și fistic mărunțite împreună, la râșniță și presărate între straturile de cremă. I-au dat un gust complex, bogat, foarte interesant.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total2 ore 10 minute

Ingrediente:

Sosul de zmeură :
 500 gr zmeură
 2 îndulcitor pudră
Foile :
 8 ouă s
 115 gr făină
 5 ml îndulcitor lichid
 120 ml ulei
 1 tsp coajă de lămâie
 1 tbsp migdale măcinate
 1 oz praf de copt
Cremele :
 200 gr cremă mascarpone
 250 ml frișcă lichidă
 10 gr zahăr vanilat Bourbon
În plus :
 30 gr alune de pădure
 30 gr fistic nesărat
Glazura de ciocolată :
 50 gr ciocolată neagră pentru cofetărie
 50 gr ciocolată cu lapte
 3 lapte
 50 gr unt
Decor :
 50 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Sosul de zmeură :
1

Se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul și se strecoară. Din sosul obținut, am folosit 170 ml pentru această prăjitură, iar restul la înghețata de zmeură.

Foile :
2

Se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul. Se adaugă și făina, migdalele și praful de copt, amestecând acum cu o spatulă, cu mișcări delicate, pentru a nu desumfla compoziția. Se coc două foi într-o formă de copt 23x25 cm, pregătită cu foaie de copt.

Cremele:
3

Se amestecă crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frișca lichidă, se continuă amestecarea până devine cremoasă. Jumătate din această compoziție se amestecă împreună cu 50 ml sos de zmeură (sau după gust), pentru crema de zmeură, iar cealaltă jumătate se lasă albă, adăugând doar zahărul Bourbon și omogenizând.

Montare :
4

Pe o tavă se așază prima foaie de pandișpan, apoi se întinde un strat subțire de sos de zmeură (120 ml). folosind un inel detașabil și spatule, se întinde și se nivelează frumos crema de zmeură, apoi se presară fisticul și alunele de pădure mărunțite împreună, la râșnița de cafea. Se întinde și crema albă. Se obțin degradéuri frumoase. Apoi se așază cu grijă a doua foaie de pandișpan. Se dă la frigider.

Glazura de ciocolată :
5

Într-un vas aflat pe baie de aburi se pun: ciocolata neagră, ciocolata cu lapte, untul și laptele, amestecând când și când, până se topește și se omogenizează. Se lasă un pic la răcorit, apoi se scoate prăjitura și se toarnă glazura. Se dă înapoi la frigider, să se întărească un pic.

Decor :
6

Se bate puțină frișcă lichidă (aprox 50 ml), se umple un pos și, folosind un dui foarte subțire, se scoate și se decorează prăjitura. Se dă la frigider din nou, până la servire.

Ingrediente

Sosul de zmeură :
 500 gr zmeură
 2 îndulcitor pudră
Foile :
 8 ouă s
 115 gr făină
 5 ml îndulcitor lichid
 120 ml ulei
 1 tsp coajă de lămâie
 1 tbsp migdale măcinate
 1 oz praf de copt
Cremele :
 200 gr cremă mascarpone
 250 ml frișcă lichidă
 10 gr zahăr vanilat Bourbon
În plus :
 30 gr alune de pădure
 30 gr fistic nesărat
Glazura de ciocolată :
 50 gr ciocolată neagră pentru cofetărie
 50 gr ciocolată cu lapte
 3 lapte
 50 gr unt
Decor :
 50 ml frișcă lichidă

Indicații

Sosul de zmeură :
1

Se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul și se strecoară. Din sosul obținut, am folosit 170 ml pentru această prăjitură, iar restul la înghețata de zmeură.

Foile :
2

Se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul. Se adaugă și făina, migdalele și praful de copt, amestecând acum cu o spatulă, cu mișcări delicate, pentru a nu desumfla compoziția. Se coc două foi într-o formă de copt 23x25 cm, pregătită cu foaie de copt.

Cremele:
3

Se amestecă crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frișca lichidă, se continuă amestecarea până devine cremoasă. Jumătate din această compoziție se amestecă împreună cu 50 ml sos de zmeură (sau după gust), pentru crema de zmeură, iar cealaltă jumătate se lasă albă, adăugând doar zahărul Bourbon și omogenizând.

Montare :
4

Pe o tavă se așază prima foaie de pandișpan, apoi se întinde un strat subțire de sos de zmeură (120 ml). folosind un inel detașabil și spatule, se întinde și se nivelează frumos crema de zmeură, apoi se presară fisticul și alunele de pădure mărunțite împreună, la râșnița de cafea. Se întinde și crema albă. Se obțin degradéuri frumoase. Apoi se așază cu grijă a doua foaie de pandișpan. Se dă la frigider.

Glazura de ciocolată :
5

Într-un vas aflat pe baie de aburi se pun: ciocolata neagră, ciocolata cu lapte, untul și laptele, amestecând când și când, până se topește și se omogenizează. Se lasă un pic la răcorit, apoi se scoate prăjitura și se toarnă glazura. Se dă înapoi la frigider, să se întărească un pic.

Decor :
6

Se bate puțină frișcă lichidă (aprox 50 ml), se umple un pos și, folosind un dui foarte subțire, se scoate și se decorează prăjitura. Se dă la frigider din nou, până la servire.

Prăjitură Trio cu zmeură