Brownies

AutorZice Mami
DificultateÎncepător

Dacă nu ați încercat nicio rețetă de brownies, să știți că a sosit timpul. Vă las aici o rețetă foarte simplă și rapidă pentru o tavă de 20×20 cm (9 bucăți). Dacă vă știți mari amatori de ciocolată, dublați cantitățile fără să stați pe gânduri.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 2 oua
 140 gr unt topit
 115 gr ciocolata neagra
 220 gr zahar
 25 gr cacao
 1 tbsp extract de vanilie
 100 gr faina
 1 praf de sare

Mod de preparare:

1

Se amestecă toate ingredientele cu un tel. Întâi untul topit cu zahărul, apoi ciocolata topită, lingura de cacao, ouăle, vanilia și sarea, iar la final făina.
Am turnat aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru fix 30 de minute.

2

După coacere, am lăsat prăjitura să se răcească în tavă pentru alte 30 de minute, apoi am tăiat-o. Se poate servi călduță, alături de înghețată, se poate glazura, merge perfect alături de un pahar de lapte rece, știți voi… merge cu ce are chef fiecare!

Ingrediente

 2 oua
 140 gr unt topit
 115 gr ciocolata neagra
 220 gr zahar
 25 gr cacao
 1 tbsp extract de vanilie
 100 gr faina
 1 praf de sare

Indicații

1

Se amestecă toate ingredientele cu un tel. Întâi untul topit cu zahărul, apoi ciocolata topită, lingura de cacao, ouăle, vanilia și sarea, iar la final făina.
Am turnat aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru fix 30 de minute.

2

După coacere, am lăsat prăjitura să se răcească în tavă pentru alte 30 de minute, apoi am tăiat-o. Se poate servi călduță, alături de înghețată, se poate glazura, merge perfect alături de un pahar de lapte rece, știți voi… merge cu ce are chef fiecare!

Brownies