fbpx

Retete cu Buget Redus

Toate Rețetele

Bezele cu cocosde CooksAceste bezele se pot prepara și fără foi de napolitana : compoziția se pune cu cornetul cu șpriț direct pe hârtia pentru copt, iar când fursecurile sunt coapte, se desprind cu grijă din tavă.
Băutură caldă cu mere și gutuide Gatim_cu_dragAceastă rețetă va fi pe placul celor cărora le place gutuia. Aveți posibilitatea de a adăuga și alte arome care se asortează cu gustul gutuii.
Împletituri cu semințede CooksÎntoarce-te în timp, în acele vremuri liniștite și fericite și prepară o pâine împletită de casă, pe care o poți savura alături de persoanele dragi. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine caldă.
Ruladă cu nucă de cocos și caramelde Dulce by AnaNu știu daca găsesc cuvintele potrivite să vă descriu această minunăție de ruladă. Napolitană crocantă, o cremă fină de lapte praf si cocos plus un strat de biscuiți învăluiți într-un amestec de zahăr ars. Absolut delicioasă!
Hummus cu ardei coptde KUTTHarta culinară a Orientului Mijlociu este o proiecție fidelă a modului fascinant în care s-au contopit și influențat reciproc culturi și civilizații, într-un areal geografic complex, caracterizat de o mare diversitate climatică, socială, culturală, economică și religioasă.Vorbind despre gastronomia specifică țărilor din această regiune vastă, ce se întinde din estul Mediteranei spre Golful Piersic, ne referim la un carusel de arome, o abundență de senzații, culori și nuanțe spectaculoase, ingrediente diverse și neașteptate, mirodenii exotice și mirosuri ispititoare.Preparatele culinare ale acestor popoare sunt variate, însă se aseamănă prin legumele și mirodeniile folosite, având în comun mai multe mâncăruri: shaorma, baklava, kebab, hummus, lipie, ayran, falafel etc.O bucătărie etnică cu atât de multe experiențe de oferit nu a lăsat indiferentă restul lumii, astfel încât multe dintre rețetele tradiționale renumite ale Libanului, Turciei, Iranului, Arabiei Saudite, Israelului sau Iordaniei au fost îmbrățișate cu mult entuziasm și în restul lumii. Mâncarea bună unește întotdeauna, sparge bariere lingvistice, culturale și creează punți între oameni.Un bun exemplu de mâncare care apropie inimi și adună oaspeți în jurul mesei este hummusul, o specialitate orientală apreciată azi în bucătăriile de pe tot mapamondul.Pentru a prepara acasă un hummus cu gust cât mai apropiat de cel libanez, îți lăsăm mai jos ingredientele și pașii de urmat.