Ciorba de linte verde cu afumatura

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Va invit la o ciorba delicioasa din linte verde si coaste de porc afumate. Sa nu va fie teama sa incercati combinatia pentru ca este una grozava! Nu uitati de ceapa rosie, merge perfect alaturi!

ShareSave
Ciorba cu afumatura traditionala
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 300 gr linte verde
 350 gr coaste de porc afumate
 1 ardei kapia
 1 ceapa mare
 2 morcovi
 1 pastarnac
 100 gr telina
 1 tbsp untura de porc
 2 frunze de dafin
 200 gr pasata de rosii
 2,50 l apa
 tarhon
 sare

Mod de preparare:

1

Am maruntiti morcovii, bucata de telina, pastarnacul si ceapa. Coastele afumate de porc le-am taiat/separat una de cealalta.

2

Am incins oala sub presiune in care am pus o lingura cu untura de porc si am adaugat toate legumele maruntite. Le-am calit timp de apx. 5 minute pana s-au inmuiat putin.

3

Am adaugat apoi lintea care a stat la inmuiat in apa calda timp de 30 minute precum si coastele de porc. Am adaugat apa, pasata de rosii, foile de dafin, sarea si tarhonul. Am pus apoi capacul oalei sub presiune si am lasat la fiert 20 minute. Am servit fierbinte cu ceapa rosie.

Ingrediente

 300 gr linte verde
 350 gr coaste de porc afumate
 1 ardei kapia
 1 ceapa mare
 2 morcovi
 1 pastarnac
 100 gr telina
 1 tbsp untura de porc
 2 frunze de dafin
 200 gr pasata de rosii
 2,50 l apa
 tarhon
 sare

Indicații

1

Am maruntiti morcovii, bucata de telina, pastarnacul si ceapa. Coastele afumate de porc le-am taiat/separat una de cealalta.

2

Am incins oala sub presiune in care am pus o lingura cu untura de porc si am adaugat toate legumele maruntite. Le-am calit timp de apx. 5 minute pana s-au inmuiat putin.

3

Am adaugat apoi lintea care a stat la inmuiat in apa calda timp de 30 minute precum si coastele de porc. Am adaugat apa, pasata de rosii, foile de dafin, sarea si tarhonul. Am pus apoi capacul oalei sub presiune si am lasat la fiert 20 minute. Am servit fierbinte cu ceapa rosie.

Ciorba de linte verde cu afumatura