Rețete fără Carne

Toate Rețetele

Smochine cu miere și brânzăBy KUTTSe pare că smochinele au fost un fel de dragoste la prima vedere pentru noi, oamenii. Cel puțin așa par să demonstreze descoperirile științifice care au scos la lumină faptul că smochinul a început să fie cultivat pentru consumul fructelor sale înaintea cerealelor și a legumelor. Chiar și după atâtea mii de ani, această veche, dulce și parfumată iubire încă ne stimulează creativitatea, oferindu-ne multe idei atunci când vine vorba despre aperitive sau deserturi. Una dintre cele mai rapide rețete de aperitiv în care poți folosi smochine proaspete este cea pe care urmează să ți-o dezvăluim imediat. Savoarea senzațională a acestui starter presupune o investiție de numai 15 minute timp de preparare și câteva ingrediente.
Ratatouille by KuttBy KUTTFranța este cea care a dat lumii măsura eleganței și a rafinamentului. Stilul și bunul gust caracteristic culturii franceze se regăsește și în preparatele culinare provenite din toate zonele geografice ale acestei țări. Poate una dintre cele mai cunoscute nouă rețete din sud-estul provensal este Ratatouille, faimoasa tocăniță de legume originară din Nisa. Bogată în legume gătite lent la cuptor, acest fel de mâncare reprezintă o alternativă ușoară, sănătoasă și absolut delicioasă pentru o cină în familie. Farmecul pregătirii acestui preparat constă în faptul că Ratatoille permite o oarecare libertate de exprimare a creativității bucătarului în ceea ce privește alegerea și combinarea legumelor, importantă fiind însă respectarea metodei și a pașilor de preparare.
Salată capreseBy KUTTSalata caprese, Insalata caprese sau pur și simplu seducția italiană a gustului, printr-un amestec firesc de nuanțe, texturi și contraste ispititoare. Această salată, extrem de simplă și rapid de preparat, este promisiunea unui început de weekend reușit, pentru că se potrivește excelent pentru o seară de vineri, în compania unui pahar de vin de calitate.
Bruschete cu roșii by KuttBy KUTTBruschetele nu pot fi numite doar un alt fel de gustări! Nu, nu le poți spune simplu, aperitive. Ar fi prea sec și prea puțin pentru o invenție atât de uimitoare. Uimitoare nu prin complexitate, rafinament sau tehnici sofisticate de preparare. Nu, bruschetele sunt uimitoare tocmai prin faptul că sunt absolut delicioase, arată minunat, plac oricui, se potrivesc în orice situație și, ce e extraordinar - se fac exagerat de simplu și rapid. Dacă mai punem la socoteală și faptul că ai nevoie de foarte puține ingrediente din frigiderul tău pentru a le pregăti, putem afirma, fără urmă de șovăială, că italienii au inventat bruschetele dintr-o inspirație divină, pentru a salva onorabil orice bucătar aflat în încurcătură - din lipsă de timp, idei, ingrediente sau chiar chef de a bucătări.
Fasole bătută și chipsuri din morcoviBy KUTTOriginară de pe continentul american, fasolea a călătorit peste tot pe glob, ajungând azi să fie foarte populară și apreciată în mai toate bucătăriile lumii. Considerată, în general, o hrană ieftină și foarte sățioasă, fasolea este inclusă în meniul tradițional al multor popoare. Nici noi, românii, nu facem excepție, dovadă fiind și faptul că, de câțiva ani încoace, fasolea a ajuns, nu se știe cum, să fie nelipsită de la mesele tradiționale organizate la adunările populare de 1 Decembrie, ziua națională. Azi îți propunem o rețetă veche, țărănească, dar ușor fandosită și cu oarecare pretenții închipuite de sofisticare.
Pâine toast cu ou și avocadoBy KUTTPoate că însăși denumirea de „mic dejun” ne face să percepem acest moment al zilei ca fiind mai puțin însemnat decât celelalte mese. Dar, chiar dacă nu poate concura cu sofisticarea unei cine sau cu bogăția unui prânz, nu trebuie să-i răpim micului dejun privilegiul de a fi cea dintâi experiență culinară reușită din zi. Căci nu degeaba se spune că o zi bună se cunoaște de dimineață. Ochiurile de ou și pâinea prăjită nu mai impresionează demult, pe nimeni, la micul dejun. Le gătim rapid, cu ochii pe jumătate adormiți și le înfulecăm poate la fel de repede în graba noastră matinală. Nu e nevoie însă, decât de puțină creativitate și un pic de culoare ca să redăm gloria unui mic dejun pregătit cu ouă și pâine prăjită.