Ratatouille by Kutt

AutorKUTT
DificultateIntermediar

Franța este cea care a dat lumii măsura eleganței și a rafinamentului. Stilul și bunul gust caracteristic culturii franceze se regăsește și în preparatele culinare provenite din toate zonele geografice ale acestei țări.

Poate una dintre cele mai cunoscute nouă rețete din sud-estul provensal este Ratatouille, faimoasa tocăniță de legume originară din Nisa. Bogată în legume gătite lent la cuptor, acest fel de mâncare reprezintă o alternativă ușoară, sănătoasă și absolut delicioasă pentru o cină în familie.
Farmecul pregătirii acestui preparat constă în faptul că Ratatoille permite o oarecare libertate de exprimare a creativității bucătarului în ceea ce privește alegerea și combinarea legumelor, importantă fiind însă respectarea metodei și a pașilor de preparare.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 4 Roșii mari
 2 Cepe mari
 1 Dovlecel
 1 Vânătă
 5 tbsp Ulei de măsline
 5 Căței de usturoi
 Busuioc proaspăt
 Diverse ierburi uscate (cimbru, rozmarin, oregano)
 Sare și piper

Mod de preparare:

1

Începe prin a pregăti mai întâi cuptorul, care trebuie încălzit până la 180°C / 350° F. Într-un bol mediu, zdrobește 2 roșii decojite și amestecă-le cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, busuiocul tocat, ierburile și condimentele.

2

Folosind un cuțit bine ascuțit, feliază cu precizie legumele, formând rondele elegante, de grosimi asemănătoare. Dacă îți dorești felii perfecte, folosește setul Kutt Hikari care include și un dispozitiv de protecție pentru degetele tale.

3

Pe fundul unei tăvi rezistente la cuptor, așterne acest „covor” roșu electrizant în așteptarea reprezentației ce va fi data la final de divele-legume.

4

Rând pe rând, așază în tavă feliile colorate, intercalându-le și sprijinindu-le unele de celelalte până formează două sau trei rânduri de evantaie elegante, frumos colorate.

Stropește legumele cu puțin ulei de măsline și apoi dă tava la cuptor pentru o oră, până când încep să se rumenească ușor, iar sosul de roșii devine mânios și începe să bolborosească.
Lasă puțin tava cu legume să se răcorească, adaugă busuioc proaspăt și…et voila, Ratatouille e gata! Bon apetit!

Găsești faimosul și frumosul set KUTT Hikari pe www.kutt.ro .

Ingrediente

 4 Roșii mari
 2 Cepe mari
 1 Dovlecel
 1 Vânătă
 5 tbsp Ulei de măsline
 5 Căței de usturoi
 Busuioc proaspăt
 Diverse ierburi uscate (cimbru, rozmarin, oregano)
 Sare și piper

Indicații

1

Începe prin a pregăti mai întâi cuptorul, care trebuie încălzit până la 180°C / 350° F. Într-un bol mediu, zdrobește 2 roșii decojite și amestecă-le cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, busuiocul tocat, ierburile și condimentele.

2

Folosind un cuțit bine ascuțit, feliază cu precizie legumele, formând rondele elegante, de grosimi asemănătoare. Dacă îți dorești felii perfecte, folosește setul Kutt Hikari care include și un dispozitiv de protecție pentru degetele tale.

3

Pe fundul unei tăvi rezistente la cuptor, așterne acest „covor” roșu electrizant în așteptarea reprezentației ce va fi data la final de divele-legume.

4

Rând pe rând, așază în tavă feliile colorate, intercalându-le și sprijinindu-le unele de celelalte până formează două sau trei rânduri de evantaie elegante, frumos colorate.

Stropește legumele cu puțin ulei de măsline și apoi dă tava la cuptor pentru o oră, până când încep să se rumenească ușor, iar sosul de roșii devine mânios și începe să bolborosească.
Lasă puțin tava cu legume să se răcorească, adaugă busuioc proaspăt și…et voila, Ratatouille e gata! Bon apetit!

Găsești faimosul și frumosul set KUTT Hikari pe www.kutt.ro .

Note

Ratatouille by Kutt